Οι διαδρομές "Ες Γην Εύσιτον - Εύοινον - Ευέλαιον"

Τρεις ειδικές σχεδιασμένες διαδρομές με ιδιαίτερο θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή μέσα από την κυπριακή γαστρονομία διοργανώνει το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια του προγράμματος «Γεύσεις παραδοσιακής κληρονομιάς: Γαστρονομικοί περίπατοι στα μονοπάτια της Μεσογειακής Διατροφής», που υλοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου, η πρώτη διαδρομή με τίτλο “Ες Γην Εύσιτον” θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου και θα είναι αφιερωμένη στο σιτάρι και τα παράγωγά του, η δεύτερη

διαδρομή ονομάζεται “Ες Γην Εύοινον”, θα λάβει χώρα στις 22 Οκτωβρίου και θα έχει κεντρικό θεματικό άξονα το κρασί και τα προϊόντα του σταφυλιού, ενώ η τρίτη διαδρομή με τίτλο “Ες Γην Ευέλαιον” θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου και θα καλύψει θεματικά το λάδι και τα προϊόντα της ελιάς.

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι να μυήσει το κοινό στην έννοια της κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ως στοιχείου πολιτισμικής ταυτότητας, μέσα από μια μοναδική προσωπική, συμμετοχική εμπειρία που συνδυάζει το ταξίδι, την ψυχαγωγία, τη γευστική απόλαυση και την εκπαίδευση.

Στα πλαίσια των θεματικών διαδρομών οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε χώρους άμεσα σχετιζόμενους με τρία βασικά στοιχεία της παραδοσιακής Μεσογειακή διατροφής, το κρασί, το λάδι και το σιτάρι, γνωστά και ως μεσογειακή τριάδα.

Οι διαδρομές θα κινηματογραφούνται από επαγγελματία φωτογράφο με στόχο την ετοιμασία ενός σύντομου ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί σε τελική εκδήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα