Οι «χρυσές» αλλαγές Τιμούρ - Ουζουνίδη και η τακτική του Μπέργκ

Στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μόνο η Ομόνοια από τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες τρεις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έχασε βαθμούς καθώς έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ στη Λεμεσό. Αντίθετα, η πρωτοπόρος Ανόρθωση κέρδισε την Νέα Σαλαμίνα και ο ΑΠΟΕΛ τον Απόλλωνα. 

Ένα κοινό στοιχείο που παρατηρούμε στις νίκες του ΑΠΟΕΛ και

της Ανόρθωσης, είναι πως τα νικητήρια τέρματα ήρθαν από ποδοσφαιριστές που πέρασαν ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. 

Το τρίτο τέρμα της Μεγάλης Κυρίας κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα (3-2) ήρθε από συνεργασία των Χριστοφή και Ντούρις. Ο Κύπριος διεθνής έκανε την σέντρα και ο Σλοβάκος φορ με κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο γκολ. Η Μεγάλη Κυρία πήρε το ντέρμπι της Αμμοχώστου με την βοήθεια των δύο αλλαγών του Τιμούρ Κετσπάγια.  

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να επικρατήσει του Απόλλωνα με 4-1. Όταν το σκορ ήταν στο 1-1, χρειάστηκαν τα τέρματα των Τάμαρι (2) και Χαλένιους για να πάρει τελικά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μια σπουδαία νίκη. Και οι δύο παίκτες ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα της Λευκωσίας και φυσικά τα τρία τελευταία τέρματα.

Στην Λεμεσό, ο Χένινγκ Μπεργκ συνέχισε την τακτική που έχει από την αρχή του πρωταθλήματος. Δηλαδή, να μην κάνει όλες τις αλλαγές. Μάλιστα, κόντρα στην ΑΕΛ δεν χρησιμοποίησε κανένα ποδοσφαιριστή από τον πάγκο. Με αυτούς που άρχισε, τέλειωσε τον αγώνα. Δεν βοήθησε την ομάδα του ο Νορβηγός τεχνικός και μοιραία χάθηκαν ακόμα δύο βαθμοί. Εμείς δεν λέμε πως, αν έκανε αλλαγές, η Ομόνοια θα κέρδιζε. Δεδομένα όμως, θα έμπαιναν στον αγώνα ποδοσφαιριστές με καθαρό μυαλό και φρεσκάδα για να δώσουν το κάτι διαιρετικό στο παιχνίδι των πρασίνων.

Αυτή την αγωνιστική, Τιμούρ και Ουζουνίδης έκαναν «χρυσές» αλλαγές και πήραν το ζητούμενο ο ενώ ο Μπέργκ έμεινε με τους ίδιους έντεκα και άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στο Τσίρειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα