Οι χειρότεροι στην Ευρώποι οι "αιώνιοι"

Τη χειρότερη επιθετική συγκομιδή έχουν ύστερα από πέντε αγωνιστικές στο Top 16 ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!Πολλές φορές η στατιστική δεν λέει την αλήθεια και χρησιμοποιείται λανθασμένα από προπονητές, φιλάθλους και media. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιο λάθος της στατιστικής, ούτε κάποιο «ψέμα» των αριθμών: Ολυμπιακός

και Παναθηναϊκός διαθέτουν τις χειρότερες επιθέσεις στην Euroleague μετά το πέρας των πρώτων πέντε αγωνιστικών του Top 16!

«Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα αυτόν τον 1,5 μήνα που το Top 16... τρέχει.

Για την ακρίβεια, το «τριφύλλι» μετράει κατά μέσο όρο 71 πόντους ανά παιχνίδι και βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου του (προτελευταία η Μάλαγα με 74,8π.). Φυσικά, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας χρειάζονται ενίσχυση και άπαντες το γνωρίζουν αυτό. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Σάσα Τζόρτζεβιτς συναντήθηκαν, μίλησαν και αποφάσισαν να δώσουν την... τονωτική ένεση στην ομάδα με την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών.

Ο αξιόπιστος σουτέρ τριών πόντων, Μαρκίζ Χέινς, ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα και οι «πράσινοι» αναμένεται να βρουν το περιφερειακό σουτ που τους έλειπε, καθώς πέραν του Τζέιμς Φελντέιν και του Αντώνη Φώτση, λίγοι (και ελάχιστες φορές) απειλούν έξω από τα 6,75μ. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αποκτήσει και έναν αθλητικό σέντερ, που θα του δίνει σκορ και ριμπάουντ στη ρακέτα. Μέσα στην... εξίσωση μπαίνει και το όνομα του Μάικ Μπράμου, που «παίζει δυνατά» τις τελευταίες ώρες. Με αυτές τις τρεις προσθήκες (Χέινς + αθλητικός ψηλός + Μπράμος), το «τριφύλλι» -λογικά- θα καταφέρει να... ανακάμψει και να «ξεκολλήσει» από τους 71π. μ.ό..

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι»... πληρώνουν την έλλειψη δεύτερου σέντερ πίσω από τον Οθέλο Χάντερ και συγκεκριμένα ενός σέντερ που να μπορεί να σκοράρει, αλλά και τις λιγοστές λύσεις που έχουν στο σκοράρισμα από τη γραμμή των γκαρντ. Μέσα σε όλα, το συγκεκριμένο διάστημα (1η - 5η αγωνιστική του Top 16), οι πρωταθλητές Ελλάδας ταλαιπωρήθηκαν και από τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι και οι μέσοι όροι τους στην επίθεση πήραν... την κάτω βόλτα. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός βάζει 71 πόντους ανά ματς (όσους και ο Παναθηναϊκός) με την προτελευταία της σχετικής λίστας του ομίλου του, Ζαλγκίρις, να σκοράρει 74,4π.

Οι Πειραιώτες περιμένουν πολλά από τον Λοτζέσκι, που σιγά - σιγά ανεβάζει ρυθμό, ενώ θα πάρουν λύσεις και από τον Κώστα Παπανικολάου μετά την 8η αγωνιστική. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα κινηθούν και για έναν ακόμα ψηλό, προκειμένου να λύσουν τα όποια θέματα έχουν στη ρακέτα τους.

Όπως και να 'χει, Ολυμπαικός και Παναθηναϊκός έχουν αυτή τη στιγμή τις χειρότερες επιθέσεις στην Euroleague, βρίσκονται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας και ζητούν άμεσα τον τρόπο να αλλάξουν την κατάσταση. Μεταγραφές, προσθήκες και αλλαγές στο φινάλε του Α' Γύρου του Top 16 αναμένεται να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δείτε τους παρακάτω πίνακες:

Group E:

Ομάδα (ρεκόρ)Πόντοι ανά ματςΦενέρμπαχτσε (5-0)89,4Αναντολού Εφές (3-2)82,2Ερυθρός Αστέρας (3-2)78Λοκομοτίβ Κουμπάν (3-2)77,5Νταρουσάφακα (0-5)76,8Τσεντεβίτα (2-3)75,5Μάλαγα (2-3)74,8Παναθηναϊκός (2-3)71

Group F:

Ομάδα (ρεκόρ)Πόντοι ανά ματςΤΣΣΚΑ Μόσχας (3-2)87,8Χίμκι (4-1)85,2Ρεάλ Μαδρίτης (3-2)85Μπαρτσελόνα (2-3)79,2Λαμποράλ Κούτσα (3-2)79Μπάμπεργκ (2-3)76,5Ζαλγκίρις (1-4)74,4Ολυμπιακός (2-3)71
Keywords
Τυχαία Θέματα