Οι αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό και η «άγνοια» της συγκυβέρνησης

Ως απρόσμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ανακοίνωση για τον πρώτο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Οι φήμες φυσικά έδιναν κι έπαιρναν από τις πρώτες μέρες του νέου έτους, στον απόηχο της συνέντευξης του Προέδρου στον Φιλελεύθερο. Ο ίδιος ο Πρόεδρος έβαλε τέλος στις φήμες προχωρώντας σε έναν μερικό ανασχηματισμό.Οι ηγέτες των κομμάτων που στήριξαν και στηρίζουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη δήλωσαν πως δεν έκαναν παρεμβάσεις στις αποφάσεις του Προέδρου.

Διαβάστε επίσης: Το who is who των νέων Υπουργών της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη

Πρώτος ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

ανέφερε πως προέβησαν σε εισηγήσεις μεν χωρίς να παρεμβαίνουν όμως στο έργο του, αφού είναι αποκλειστική του ευθύνη οι διορισμοί. Το ΔΗΚΟ, ανέφερε, ως ένα από τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση θα συμβάλλει με εποικοδομητικό τρόπο για να τους βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο έργο.

Διαβάστε επίσης: Νικόλας για ανασχηματισμό: Οι διορισμοί ήταν αποκλειστική απόφαση του Προέδρου

Άγνοια για τους νέους διορισμούς αλλά χωρίς απογοήτευση αντίκρυσε τον ανασχηματισμό ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο κ.Σιζόπουλος είπε πως ενημερώθηκε σήμερα για τον ανασχηματισμό, εννοώντας δηλαδή πως το έμαθε κι αυτός την ώρα της ανακοίνωσης. «Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή της ΕΔΕΚ. Εγώ ενημερώθηκα σήμερα το πρωί για τον ανασχηματισμό».

Διαβάστε επίσης: Σιζόπουλος για ανασχηματισμό: Δεν υπήρξε εμπλοκή της ΕΔΕΚ-Ενημερώθηκα το πρωί

Το πρωί δήλωσε πως ενημερώθηκε για τον ανασχηματισμό και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν. Θέλοντας όπως είπε να είναι ξεκάθαρος είπε πως το πρωί ενημερώθηκε κι αυτός για τον ανασχηματισμό. «Έγιναν αρκετά πράγματα αυτούς τους 10 μήνες. Βρήκαν λύση και χρονίζοντα προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Καρογιάν για ανασχηματισμό: Σήμερα ενημερώθηκα-Δεν υπήρξε διαβούλευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Κριτική για τον ανασχηματισμό έκαναν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Λόγο για κυβερνητική κρίση έκανε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ενώ από πλευράς του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως έγινε πολύς ντόρος για τον ανασχηματισμό κάτι που όπως είπε προκάλεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος με δηλώσεις του.

Διαβάστε ακόμη

Αννίτα: Προφανώς βρισκόμαστε σε κυβερνητική κρίση- Η περίοδος χάριτος τελείωσεΣτεφάνου: Ο ανασχηματισμός εκφράζει την απογοήτευση πρώτων μηνών διακυβέρνησης
Keywords
Τυχαία Θέματα