Οι Αγορές βυθίζονται στο ενδεχόμενο επικράτησης του Τραμπ

Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές κατρακύλησαν καθώς τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δέιχνουν απροσδόκητο προβάδισμα του Donald Trump στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.

Στη Wall Street, ο Dow Jones μειώθηκαν κατά περισσότερο από 400 μονάδες, ο δείκτης μετοχών Standard &Poor 's βυθίστηκε στους 63 πόντους, ενώ ο Nasdaq μειώθηκε περισσότερο από 100 μονάδες.

Η αβεβαιότητα για την έκβαση μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες προεδρικής

εκλογικής μάχης στη σύγχρονη ιστορία ταρακούνησε τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνίας υποχώρησε 382 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έχασε περισσότερες από 600 μονάδες,

Εν τω μεταξύ, το μεξικανικό πέσο σημείωσε κατακόρυφη πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών, σύμφωνα με το Bloomberg.

"Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ένα πολύ αμφίρροπο αγώνα, σκληρότερο απ' ότι περίμενε η αγορά", είπε ο Trevor Charsleyα, ανώτερος αγορών στην εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών AFEX. "Αν στην Φλόριντα, ή σε άλλες πολιτείες κλειδιά προηγηθεί ο Τραμπ, μπορεί να δούμε να προκύπτουν κάποιες πραγματικά μεγάλες μεταβολές."

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα χρηματιστήρια είχαν σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών, εν μέσω των δημοσκοπήσεων να δείχνουν την Δημοκρατικό υποψήφιο Χίλαρι Κλίντον να κερδίζει το Οβάλ Γραφείο. Αλλά, καθώς τα αποτελέσματα άρχισαν κλείνουν προς τον Τραμπ, με ένα προβάδισμα σε βασικές πολιτείες όπως η Φλώριδα και το Οχάιο, οι χρηματοπιστωτικές αγορές άρχισαν να πανικοβάλλονται.

Ο Τραμπ έχει δεσμευθεί να αποχωρήσει από μακροχρόνιες εμπορικές συμφωνίες εαν εκλεγεί, κάνοντας πολλούς ειδικούς να προβούν σε προειδοποιήσεις ότι οι προτάσεις του θα μπορούσαν να αποτελέσουν όλεθρο στην ανάκαμψη των ΗΠΑ - και ενδεχομένως ακόμη και να ρίξουν τη χώρα σε ύφεση.

Πηγή: Washington Post

Keywords
Τυχαία Θέματα