Οι 56 της ΕΔΕΚ

Με πυροβολισμούς εξήγησε την απουσία του από το ψηφοδέλτιο ο Νίκος Νικολαΐδης
Κατεβλήθη προσπάθεια όπως εκφράζουν όλα τα στρώματα της κυπριακής κοινωνίας και υπάρχει ικανοποιητική εκπροσώπηση νέων στελεχών και γυναικών και παλιών και νεαρών στελεχών, δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Τα 56 πρόσωπα, με τα οποία θα πορευθεί στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε χθες και η ΕΔΕΚ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Μαρίνο Σιζόπουλο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν υποκειμενικά και αντικειμενικά, η ΕΔΕΚ θα δώσει τη μάχη των εκλογών με αισιοδοξία, με θέσεις που δεν θα επιδέχονται ούτε παρερμηνείες αλλά ούτε και θα είναι διφορούμενες.

«Με αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος, όπως πορεύτηκε μέχρι σήμερα στην πολιτική της διαδρομή. Με σεβασμό στις πολιτικές και ιστορικές της παρακαταθήκες. Με ειλικρίνεια και εντιμότητα έναντι του λαού του οποίου την ψήφο διεκδικεί. Μα πάνω απ’ όλα με αγωνιστική διάθεση για να υπερασπιστούμε με σθένος τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και της διασφάλισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων του συνόλου των πολιτών», τόνισε.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως κατεβλήθη προσπάθεια όπως η συγκρότηση των ψηφοδελτίων κατά επαρχία εκφράζει όλα τα στρώματα της κυπριακής κοινωνίας και όπως υπάρχει ικανοποιητική εκπροσώπηση νέων στελεχών και γυναικών και παλιών και νεαρών στελεχών. Ανέφερε επίσης ότι το γυναικείο φύλο συμμετέχει με ποσοστό 20% στα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ, ενώ το ποσοστό των νέων κάτω των 35 ετών ανέρχεται σε 28%.

Η απόφαση του Προέδρου
Ο κ. Σιζόπουλος, όπως έγινε γνωστό εδώ και μέρες, αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος στην επαρχία Λεμεσού. Ερωτηθείς σχετικά με την απόφασή του, δήλωσε ότι λήφθηκε στη βάση της εκτίμησης ότι ο Πρόεδρος του κόμματος θα έπρεπε να κατέλθει σε εκείνη την επαρχία που θα εξυπηρετήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την εκλογική τακτική και τους στόχους της ΕΔΕΚ. Εξηγώντας περαιτέρω, ανέφερε οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν με την κατανομή εδρών, εκλογικών ποσοστών, συσχετισμών δυνάμεων, ακόμη και με τη συγκρότηση ψηφοδελτίου. αλλά δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα και καμία πρόθεση αποκλεισμού οποιουδήποτε υποψηφίου.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός πως κανένας από τους νυν βουλευτές δεν περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαφωνίες ενδεχομένως να υπήρξαν εσωκομματικά και πως στον κατάλογο υπάρχουν πολλά προβεβλημένα στελέχη, τα οποία διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις στο παρελθόν. Υπενθύμισε, δε, την καταστατική πρόνοια που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα και περιορίζει τον αριθμό θητειών.

Στερείται ειλικρίνειας
Ο απερχόμενος βουλευτής της ΕΔΕΚ στη Λεμεσό Νίκος Νικολαΐδης δεν φαίνεται, πάντως, να πείστηκε από τις εξηγήσεις αυτές. «Η ειλημμένη, εδώ και καιρό, απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου για υποψηφιότητά του στη Λεμεσό, χωρίς σταυρό προτίμησης, στην ουσία αποκλείει μια δική μου υποψηφιότητα στην ίδια επαρχία. Η απόφασή του αυτή θέτει μια τυχόν υποψηφιότητά μου εκ των προτέρων εκτός κάθε πιθανότητας εκλογής και, κατά συνέπεια, καθιστά τη συμμετοχή μου στις εκλογές αναποτελεσματική και χωρίς την απαιτούμενη πειστικότητα και συμμετοχή», δήλωσε.

«Εκφράζω τη λύπη μου γιατί, με την απόφαση αυτή, δεν μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω ξανά τη μάχη των εκλογών και να βοηθήσω το κίνημά μας, όπως ήταν η επιθυμία μου», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον κ. Σιζόπουλο πως η έκκλησή του προς το πρόσωπό του να είναι ξανά υποψήφιος υπό αυτές τις συνθήκες, «στερείται του τεκμηρίου της ειλικρίνειας, γιατί δεν στηρίζεται από ανάλογες πράξεις». Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, «η απόφαση του Προέδρου της ΕΔΕΚ μπορεί να πετυχαίνει τον αποκλεισμό μου από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εκπέμπει, όμως, την ίδια στιγμή, ένα απογοητευτικό μήνυμα ηττοπάθειας σε σχέση με τις εκλογικές προοπτικές της ΕΔΕΚ, από μια ηγεσία η οποία, αντί να δώσει τη μάχη για τη δεύτερη έδρα στη Λευκωσία, καταθέτει τα όπλα και καταφεύγει σε μια μονοεδρική επαρχία».

Αξίζει καλύτερης τύχης
Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι το κίνημα έχει υποστεί ζημιά τους τελευταίους μήνες, κάνοντας λόγο για «συνεχιζόμενες άκριτες συμπεριφορές και αλόγιστες πολιτικές, που αδικούν την ΕΔΕΚ και τείνουν να την απαξιώσουν στην κοινή γνώμη». Κάλεσε την ηγετική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της για την ανεπανόρθωτη φθορά που υφίσταται το κίνημα.

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό, γιατί κανένας πολιτικός δεν είναι αναντικατάστατος. Το θέμα είναι πολιτικό και αν δεν έλεγα αυτά που θεωρώ ότι είναι σωστά, θα ήμουν κατώτερος του εαυτού μου και κατώτερος των αρχών του κόμματος που υπηρετώ τα τελευταία 38 χρόνια. Δεν μπορώ, στον βωμό μιας υποτίθεται κομματικής νομιμοφροσύνης, που στο τέλος της ημέρας προσφέρει κακή υπηρεσία, να αποκρύψω την πεποίθησή μου ότι το κόμμα αυτό αξίζει μιας καλύτερης τύχης. Όπως και ο τόπος μας αξίζει μιας καλύτερης πολιτικής», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολαΐδης κατέληξε εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το κόμμα για την τιμή να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών και την απέραντη εκτίμησή του προς όλους τους συμπατριώτες μας που του έδωσαν με τη στήριξή τους τη δυνατότητα να υπηρετήσει τον τόπο ως βουλευτής τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επαρχία Λευκωσίας
Σε ό,τι αφορά τα του ψηφοδελτίου, στην επαρχία Λευκωσίας κατέρχονται οι ακόλουθοι υποψήφιοι: Γιώργος Αγαπίου, δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου, Στέφανη Ανδρέου, δικηγόρος, Πρόεδρος Νεολαίας ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, εκπαιδευτικός, Α’ Αντιπρόεδρος, Κωστής Ευσταθίου, δικηγόρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος, Άθως Ερωτοκρίτου, εγγεγραμμένος κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, πρώην πρόεδρος Συνδέσμου Ψυχολόγων, πρώην Πρόεδρος Καλλιτεχνικής &Γνωμοδοτικής Επιτροπής ΘΟΚ, Άκης Ηροδότου, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, Μαρίνος Θεοδώρου, οδοντίατρος Β’ Αντιπρόεδρος, Νέφη Ιωαννίδου, φιλόλογος-συγγραφέας, Ντίνος Κασσινίδης, επιχειρηματίας στην οικοδομική βιομηχανία, Έλενα Κοζάκου-Λυμπουρή, αρχιτέκτονας-πανεπιστημιακός, κοινοβουλευτική συνεργάτις, Ξενής Κοντάκκης, πρώην λοχίας Αστυνομίας, Χριστόδουλος Κυθρεώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Άλκης Κυριάκου, πρώην ανώτερος αξιωματικός Αστυνομίας, Οργανωτικός Γραμματέας Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας, Κούλλης Μαυρονικόλας, οφθαλμίατρος, πρώην Υπουργός Άμυνας, Λευτέρης Μαρκίδης, εγκεκριμένος λογιστής-ελεγκτής, Ξένιος Ξενοφώντος, επιχειρηματίας, Γιώργος Οικονομίδης, πολιτικός επιστήμονας, κοινοβουλευτικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη στις Βρυξέλλες, Ανδρέας Παναγιώτου, ιδιωτικός υπάλληλος, Τάκης Σάββα, συνδικαλιστής Νέας Αγροτικής Κίνησης και Νίκος Σολωμού, υποψήφιος διδάκτωρ σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π, συνεργάτης του ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ στην Κύπρο.

Επαρχία Λεμεσού
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος κατέρχεται ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στην επαρχία Λεμεσού. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι: Χρήστος Αλεξάνδρου, πολιτικός επιστήμονας-ιστορικός, υποψήφιος διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας, Σάββας Βρακάς, εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής, Κωνσταντίνος Γιωργαλλής, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, Οργανωτικός Γραμματέας Επαρχιακής Λεμεσού, Μιχάλης Δρουσιώτης, επιχειρηματίας, Αλέξης Ευριπίδου, ιδιωτικός υπάλληλος, Αβραάμ Ιάσονος, ιδιωτικός υπάλληλος, Μίνως Παναγιωτίδης, ακτιβιστής, αγρότης, Φάνη Παπαβασιλείου, συμβασιούχος ωρομίσθια δημόσια υπάλληλος, πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού, Μάριος Πέτρου, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, Κώστας Σχοινής, επιχειρηματίας και Μάμας Τσιρπονούρης, μηχανολόγος.

Επαρχία Αμμοχώστου
Στην επαρχία Αμμοχώστου υποψήφιοι είναι οι: Λευτέρης Ανδρέου, τελωνειακός λειτουργός, Πρόεδρος Επαρχιακής Αμμοχώστου, Νίκος Άστρας, γενικός χειρουργός, υπεύθυνος Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Πέτρος Γεωργίου, πολιτικός επιστήμονας, διευθυντής ραδιοσταθμού, Μιχάλης Θεοδούλου, επιχειρηματίας, Νίκη Κατσαούνη, εκπαιδευτικός, λογοτέχνις, κριτικός πολιτικής και πολιτισμού, Μαρία Κυπριανού, δικηγόρος, Γιάννης Λούβαρης, διευθυντής επιχειρήσεων, Χριστόφορος Μαρίνος, πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος, Αφροδίτη Οικονόμου, δικηγόρος, Ζαχαρίας Τσίρτος, οδοντίατρος, ειδικός ορθοδοντικός, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών Ευρώπη S.O.R.-Δράσις Τώρα για την Κύπρο και Σταύρος Χατζησάββας, ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

Επαρχία Λάρνακας
Στην επαρχία Λάρνακας υποψήφιοι είναι οι: Μαίρη Βασίλακκα, πρώην δημόσιος υπάλληλος, γραμματέας του Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου, Μάριος Καμιναρίδης, δημοσιογράφος, Τζιωρτζίνα Ποταμίτου, δημοσιογράφος-επικοινωνιολόγος, Σοφοκλής Σοφοκλέους, νομικός, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Χρυσός Τουλούπης, πολιτικός μηχανικός, Γραμματέας Κ.Ε. και Ανδρέας Χριστοφόρου, φαρμακοποιός, Αναπληρωτής Πρόεδρος Επαρχιακής Λάρνακας.

Επαρχίες Πάφου και Κερύνειας
Στην επαρχία Πάφου υποψήφιοι είναι οι: Βάσος Δημητρίου, πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας Δήμου Πάφου, Ηλίας Μυριάνθους, εγκεκριμένος λογιστής, πρώην βουλευτής, Ανδρέας Πετρίδης, ιατρός, λογοτέχνης και Σωκράτης Σωκράτους, δημοσιογράφος.
Στην επαρχία Κερύνειας υποψήφιοι είναι: Λεύκος Ελευθερίου, εκπαιδευτικός, Αντωνία Κυπριανού, οδοντίατρος και Μάριος Χαραλαμπίδης, επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κερύνειας.

Εκτός ο Μαλέκκος
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, το όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή Κώστα Μαλέκκου είχε κυκλοφορήσει ευρέως το προηγούμενο διάστημα και εθεωρείτο δεδομένος υποψήφιος της ΕΔΕΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο και η μη συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο θεωρήθηκε έκπληξη. Ο ποδοσφαιριστής, με δήλωσή του στο facebook, διευκρίνισε ότι εμπλοκή του στην πολιτική περιορίζεται στα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό.

«Μετά από αρκετό θόρυβο για τυχόν ανάμιξή μου στην πολιτική, θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο πολιτικό κόμμα της ΕΔΕΚ και ιδιαίτερα στον πρόεδρο κ. Μαρίνο Σιζόπουλο. Η αρχική μας συζήτηση έγινε στη βάση δημιουργίας τμήματος που θα ασχολείται με τα θέματα του αθλητισμού, κάτι το οποίο ισχύει και τώρα και με τιμά ιδιαίτερα ως άτομο. Είναι ένα κόμμα αγνό προς τον αθλητισμό, που δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον αθλητισμό για προεκλογικά συμφέροντα.

Είμαι στη διάθεση της ΕΔΕΚ για το κομμάτι του αθλητισμού, γιατί σκάνδαλα δεν υπάρχουν μόνο στην έξω κοινωνία, αλλά χειρότερα και στην κοινωνία του αθλητισμού. Διαθέτοντας αρκετές εμπειρίες και αναγνωρίσεις στον χώρο του αθλητισμού, πρόθεσή μου δεν είναι η αναγνώριση και τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά το μέλλον του αθλητισμού και κυρίως του κυπριακού ποδοσφαίρου», ανέφερε.

Keywords
εδεκ, εδεκ, εκλογες, μαΐου, ειλικρίνεια, ψηφοδελτια, συμμετοχή, υφίσταται, θοκ, βρυξέλλες, κυπρος, facebook, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ελενα παπαβασιλειου, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, κυπρος εκλογες, ξανα, κοινωνια, βουλευτες, χημικων μηχανικων, το θεμα, αβρααμ, αφροδιτη, εδρα, ηγεσια, θεμα, θοκ, κυπρου, σθενος, σωκρατης, αγνο, αισιοδοξια, ακης, αξιζει, ακτιβιστης, αξιοπρεπεια, ατομο, βρυξέλλες, γεγονος, γεωργιου, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωση, δικη, δωσει, εγινε, ελενα, ευκαιρια, ευσταθιου, ειλικρίνεια, υπαρχει, εκτιμηση, επρεπε, επιθυμια, ετων, ευρωπη, ζαχαριας, ζημια, ιδια, υπηρεσια, ισχυει, υφίσταται, κομμα, λευκωσια, λυπη, λοχιας, λογο, μαμας, μαΐου, μηνες, μηχανικος, μαρια, νικη, ομαδα, ονομα, ουσια, πετριδης, σαββας, συζητηση, συνεχεια, συμμετοχή, σοφοκλης, σολωμου, τιμη, φυλο, φθορα, χειροτερα, χρηστος, χριστοδουλος, κωνσταντινος, ιδιαιτερα, κομματι, κωστας, κυριακου, οδοντιατρος, οφθαλμιατρος, ψυχολογος, θελω να, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα