Οι 4 λόγοι που η Κυβέρνηση είπε «Όχι»-Λαϊκή ετυμηγορία οι απεργίες

Λαϊκή ετυμηγορία αποτελούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την αρνητική απάντηση της Κυβέρνησης στην πρόταση των εκπαιδευτικών, είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, μιλώντας στο Sigmalive.

Ο Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, τόνισε ότι από τη στιγμή που στα δημοψηφίσματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων δόθηκε τόσο ισχυρή εντολή κι εξουσιοδότηση για λήψη απεργιακών μέτρων, τα ΔΣ των συνδικαλιστών έχουν κάθε νομιμότητα για να προχωρήσουν σε απεργίες.

«Απόψε

συνεδριάζουν τα ΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων, για λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Ο κ. Φυλακτού συμπλήρωσε ότι εκτιμά πως με τον τρόπο που η Κυβέρνηση χειρίστηκε το ζήτημα της κρίσης στην Παιδεία, «δεν επιθυμούσε ειλικρινά να λυθεί το πρόβλημα».

Εξάλλου, χθες, σε ανάρτησή του, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλαμπους προανήγγειλε ήδη τη λήψη απεργιακών μέτρων, που αναμένεται να επικυρώσουν σήμερα τα ΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Για μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης και επικοινωνιακά παιχνίδια, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σχολιάζοντας την απόρριψη της πρότασης των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, στην απαντητική επιστολή της Κυβέρνησης αναφέρονται οι εξής 4 λόγοι για τους οποίους απερρίφθη η πρόταση των εκπαιδευτικών:

Α) Η μη προσυπογραφή της πρότασης των εκπαιδευτικών από τις άλλες δύο οργανώσεις (ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ).

Β) Το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ απέστειλε άτυπο μήνυμα προς το Προεδρικό, προς συνεννόηση για εκτόνωση της κρίσης. Η Κυβέρνηση αναφέρει ότι το άτυπο μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΕΔ, διέφερε από την πρόταση που παραδόθηκε στη διυπουργική το απόγευμα.

Γ) Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν με τους χειρισμούς τους να καθορίσουν το μέλλον του διαλόγου.

Δ) Η πρόταση των εκπαιδευτικών είναι αντίθετη με όσα συμφωνήθηκαν, για αυτό και απορρίπτεται, αναφέρει η Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα