Οι 10+1 δημοφιλέστερες ειδήσεις του 2014 στο SigmaLive

Παρόλο που το 2014 σημαδεύτηκε από μια σειρά σημαντικών γεγονότων τα οποία προκάλεσαν αίσθηση στην κυπριακή αλλά και διεθνή κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα στοιχεία επισκεψημότητας του Google Analytics, η είδηση για τον Κύπριο Ίκαρο ο οποίος συγκίνησε το πανελλήνιο, με την λεβεντιά του, ήταν η δημοφιλέστερη της χρονιάς.

Το SigmaLive, σας παρουσιάζει τις 10+1 δημοφιλέστερες ειδήσεις

της χρονιάς, όπως εσείς, οι αναγνώστες μας, αναδείξατε:

Κύπριος Ίκαρος συγκίνησε την Ελλάδα με το σθένος του - 60,075 κλικς

1. Στις 18/7/2014, ο Μάριος Κουπάτος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καταχειροκροτούμενος από όλους τους γονείς των αποφοίτων αλλά και από την ηγεσία της Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, παρέλαβε το ξίφος του από τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας. Η είδηση προκάλεσε συγκίνηση και υπερηφάνεια στον απανταχού ελληνισμό, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι η ζωή θέλει μαχητές.

2. Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Τάσου Μητσόπουλου - 51,454 κλικς

Στις 21/3/2014, η Κύπρος προσεύχεται με αγωνία, για την υγεία του τότε Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος εντοπίστηκε στο γραφείο του λιπόθυμος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη ανευρύσματος του εγκεφάλου. Η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Στις 22/3, ο Τάσος Μητσόπουλος σε ηλικία 49 ετών, αφήνει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας την Κύπρο στο πένθος. Μεγάλη αίσθηση είχε προκαλέσει η ομιλία της θυγατέρας του, Χαράς, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο Τάσος Μητσόπουλος άφηνε πίσω του άξιους απογόνους.

3. Πέθανε ο Γιάγκος Μικελλίδης - 48,925 κλικς

Ο θάνατος του πασίγνωστου ψυχίατρου Γιάγκου Μικελλίδη, ο οποίος «έφυγε» στις 20/8/2014, σε ηλικία 68 ετών, ήταν η αφορμή για την κυπριακή κοινωνία να θυμηθεί όλες τις ατάκες με τις οποίες «πυροβόλησε» από τα πάνελ των τηλεοράσεων. Ο αυθορμητισμός του γνωστού ψυχίατρου, ήταν το χαρακτηριστικό που τον ανέδειξε ως ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα της κυπριακής τηλεόρασης, είτε τον συμπαθούσε κανείς είτε όχι.

4. Απεργία ΑΗΚ και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος - 34,822 κλικς

Τέταρτη δημοφιλέστερη είδηση της χρονιάς ήταν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αρχή Ηλεκτρισμού στις 13 Φεβρουαρίου, λόγω του επίμαχου νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα, το SigmaLive, παρείχε αναλυτικές πληροφορίες στους αναγνώστες του για τις διακοπές ρεύματος ανά περιοχή, επιβεβαιώνοντας γιατί αποτελεί την πρώτη πηγή ενημέρωσης στην Κύπρο.

5. 15 ανατριχιαστικές φωτογραφίες από το αεροδρόμιο Λευκωσίας - 39,539 κλικς

Στην 5η θέση, συναντούμε το φωτογραφικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, όπου δημοσίευσε 15 ανατριχιαστικές φωτογραφίες από το αεροδρόμιο Λευκωσίας. Το ρεπορτάζ αποτύπωνε τις συνέπειες που είχε το πάγωμα του χρόνου και η διαίρεση του νησιού.

6. Ευρωεκλογές 2014: Τα επίσημα αποτελέσματα - 35,520 κλικς

Οι ευρωεκλογές του Μαϊου 2014 διεξήχθησαν σε δύσκολο κλίμα με το ποσοστό της αποχής να αποτυπώνει το μέγεθος της απογοήτευσης των πολιτών, αφού έφτασε το πρωτοφανές για την Κύπρο 57%. Το SigmaLive κάλυπτε ζωντανά τη διαδικασία με αναλύσεις, καλεσμένους, και έδωσε όπως πάντα πρώτο τα αποτελέσματα.

7. Τραγωδία: Πατέρας πυροβόλησε γιο, κόρη, σύζυγο (φωτο) - 33,311 κλικς

Στην 7η θέση η οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε το Παγκύπριο. Πατέρας, άνοιξε πυρ εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του και των δύο του παιδιών, σκοτώνοντας την πρώτη και την 9χρονη κόρη του. Η ιστορία ανέδειξε για άλλη μια φορά τα κενά που υπήρχαν στις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.

8. Έκρηξη χειροβομβίδας &τραυματίες στο πεδίο βολής Ασγάτας - 31,156 κλικς

Στις 3 Απριλίου σήμανε συναγερμός στην Εθνική Φρουρά όταν χειροβομβίδα εξεράγη στο πεδίο βολής της Ασγάτας προκαλώντας τον τραυματισμό ενός στελέχους της Ε.Φ. και ενός οπλίτη ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό παλάμης. Το περιστατικό άνοιξε κύκλο συζητήσεων για την ποιότητα των υλικών της Εθνικής Φρουράς, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του ιατρού Άλκη Αλκιβιάδη ο οποίος είχε ξεσπάσει όταν εξέτασε τον νεαρό, εξαπολύοντας πυρά εναντίον όσων ευθύνονταν.

9. Παραδέχτηκε ενοχή ο Βέργας-Παίρνει μαζί του και 2 βουλευτές - 25,397 κλικς

Στην 9η θέση συναντούμε τα όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα στην Πάφο μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε αναφορικά με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων. Συγκεκριμένα η είδηση της παραδοχής από μέρους του τέως Δημάρχου Σάββα Βέργα καθώς και η εμπλοκή, από τον ίδιο, δύο Βουλευτών στην υπόθεση συγκέντρωσε πέραν των 25 χιλιάδων επισκέψεων.

10. Εκποιήσεις ώρα μηδέν: Live κάλυψη στο SigmaLive - 23,472 κλικς

Στις 5/9 το βλέμμα της κυπριακής κοινής γνώμης ήταν στραμμένο στο κοινοβούλιο, όπου τελικά υπερψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορούσε τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων καθώς και μια σειρά άλλων σημαντικών νομοσχεδίων. Το SigmaLive από τη Βουλή μετέφερε στους αναγνώστες του λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις με πληροφορίες, παρασκήνιο και οπτικοακουστικό υλικό.

11. Για αυτό "κάρφωσε" τον Κιττή ο Λίλλης 20,714 κλικς

Στην 11η θέση συναντούμε τις ηχογραφήσεις οι οποίες διέρρευσαν αναφορικά με την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Οι ηχογραφήσεις, τις οποίες είχε εξασφαλίσει τότε η ιστοσελίδα μας, αποκάλυπταν το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για εκδίκαση της αρχικής υπόθεσης η οποία ενέπλεκε και πρώην μέλη της ΚΥΠ, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αντί του κακουργιοδικείου, αλλά και γιατί τελικά ο Νίκος Λίλλης είχε καταθέσει εναντίον του τέως Προέδρου της Cyta, Στάθη Κιττή.

Η δημοσιογραφική ομάδα του SigmaLive, ευχαριστεί θερμά τα εκατομμύρια των αναγνωστών του και υπόσχεται ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της διαδικτυακής ενημέρωσης και τη νέα χρονιά, προσφέροντας άμεση, έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση ενώ παράλληλα επιφυλάσσει καινοτόμες εκπλήξεις.

Keywords
ειδήσεις, sigmalive, sigmalive, διακοπες ρευματος, Ευρωεκλογές 2014, google, analytics, ελλαδα, κυπρος, απεργια, αηκ, guardian, φωτο, βομβα mall, live, βουλη, κυπ, cyta, νέα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απεργια οσε, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, www.google.gr, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κυπρος εκλογες, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2014, η ζωη, κοινωνια, αποτελεσματα, βουλευτες, αηκ, γνωμη, εθνικη, ηγεσια, θανατος, σθενος, υγεια, φωτογραφιες, ωρα, cyta, guardian, αγωνια, αεροδρομιο, αφορμη, βλεμμα, γονεις, διαστημα, εκρηξη, ενημερωση, ετων, ζωη, ιδιο, ηλικια, υπηρεσιες, υπηρχαν, υποθεση, ομιλια, κλιμα, κυπ, μηδεν, ξιφος, ομαδα, παντα, πεδιο, πεθανε, πενθος, πηγη, ποιοτητα, πνοη, ρηξη, συγκεκριμενα, συζυγο, σειρα, τασος, τεως, φορα, analytics, μια φορα, νοσοκομειο, πληροφοριες, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα