Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Δεν κυβερνώ… ελέγχω»

Φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα ήταν ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης, απάντησε τόσο για την τελευταία αντιπαράθεση του με την Κυβέρνηση αναφορικά με το έργο της βελτίωσης του περιβόητου και πολυσυζητημένου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, καθώς και για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες και άπτονται της Υπηρεσίας του.

«Εξεπλάγην από την αναφορά του ΥΠΟΙΚ ότι αυτό που κάναμε, δηλαδή να σχολιάσουμε και να κρίνουμε τον τρόπο

διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων μας. Φυσικά είναι στις αρμοδιότητές μας», ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής.

«Ο νομοθέτης ονόμασε το άρθρο που μας αφορά «Προς άρση αμφιβολιών», περιγράφοντας έτσι ότι καλύπτονται και από το νόμο οι αρμοδιότητες», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει ο κ.Μιχαηλίδης που είναι το μεμπτό αν κάποιος Πρόεδρος θέλει να υλοποιήσει ένα έργο, ο ΓΕ, απάντησε ότι «το κράτος, μετά από δέσμευση προς την Τρόικα, αυτοδεσμεύτηκε ουσιαστικά ότι θα υλοποιεί έργα κατόπιν μελετών στις οποίες λαμβάνονται συγκεκριμένα κριτήρια υπόψιν, τα οποία καθορίζονται από τον ΥΠΟΙΚ».

«Η Υπηρεσία το είπε ξεκάθαρα στον ΥΠΟΙΚ, ότι δεν είναι ενάντια στην υλοποίηση, αρκεί να είναι βιώσιμος ο σχεδιασμός του έργου», συμπλήρωσε. «Κάλλιστα οι πολίτες των ορεινών για παράδειγμα περιοχών, μπορεί να διερωτηθούν γιατί η Πολιτεία μπορεί να δώσει λεφτά για μια άλλη κοινότητα κι όχι την δική τους», είπε ο κ.Μιχαηλίδης.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία για 7 με 8 χρόνια επί καιρώ Χρυστάλλας Γιωρκάτζη τόνιζε ότι ο δρόμος πρέπει να γίνει, αλλά σε συγκεκριμένα πλαίσια, υπενθύμισε ο ΓΕ.
Κληθείς να απαντήσει αν «έδεσε τα χέρια» της εκτελεστικής εξουσίας, ο Γενικός Ελεγκτής απάντησε, ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία όπως και στο παράδειγμα της Πόλης, εισηγήθηκε κάτι που αγνοήθηκε από την Κυβέρνηση, άρα δεν κυβερνά η Ελεγκτική Υπηρεσία, αλλά η Κυβέρνηση.

Αναφορά εξάλλου έκανε και για τις διαρροές, φέρνοντας το παράδειγμα της απαντητικής επιστολής του ΥΠΟΙΚ την οποία διάβασε χθες αργά το βράδυ στο σπίτι του και σήμερα το πρωί, την είδε σε εφημερίδα ως πρωτοσέλιδο. «Ο τελευταίος που πρέπει να κατηγορηθεί, είναι η Υπηρεσία μας», υπογράμμισε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα