Οδόφραγμα Λιμνίτη: Aναμένονται 30 μικρά λεωφορεία με Τ/κ

Τριάντα περίπου περίπου μικρά λεωφορεία με Τουρκοκύπριους αναμένεται αύριο να περάσουν το οδόφραγμα του Λιμνίτη από νωρίς το πρωί για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 53η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τον Ανδρέα Καρό, πρόεδρο της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους Τ/κ το πρωί, θα περάσουν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη στις ελεύθερες

περιοχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας περίπου στις 07:30 και από εκεί θα κατευθυνθούν προς το θύλακα Κοκκίνων, όπου οι κατοχικές αρχές διοργανώνουν τις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται ότι θα παραστεί και ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί μαζί με άλλους “αξιωματούχους” του ψευδοκράτους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναμένεται να αφιχθεί στο θύλακα των Κοκκίνων με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, περίπου 92 λεωφορεία με Τουρκοκυπρίους εξέφρασαν την επιθυμία να μεταβούν στο θύλακα των Κοκκίνων για τις εκδηλώσεις, ωστόσο επετράπη η διέλευση μόνο των 30 περίπου.

Αριθμός Τουρκοκυπρίων αναμένεται να μεταβεί με κρουαζιερόπλοια και άλλα στρατιωτικά σκάφη, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων, Ανδρέας Καρός .

Εν τω μεταξύ, στα κατεχόμενα μεταδόθηκε ότι οι "ε/κ αρχές", όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία, επέβαλαν περιορισμό στον αριθμό των ατόμων που θα παραστούν στην εκδήλωση και ως εκ τούτου υπήρξαν διαμαρτυρίες και ανακοινώθηκε από διάφορους συνδέσμους ότι θα παραστούν μόνο πολιτικοί και μικρές αντιπροσωπείες των συνδέσμων. Στη συνέχεια, μεταδόθηκε από το παράνομο πρακτορείο ειδήσεων, ότι ήρθησαν οι περιορισμοί και θα επιτραπεί η διέλευση σε όσους δήλωσαν ότι θα μεταβούν στα Κόκκινα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα