Οδικός χάρτης για αποκλιμάκωση των μέτρων –Τα σενάρια για τις χαλαρώσεις

Οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης των μέτρων με μόλα που να μην οδηγήσει σε νέο lockdown ετοιμάζει αυτή την ώρα η επιστημονική επιτροπή.

Χρονικό ορόσημο ο Φεβρουάριος οπότε αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή οι χαλαρώσεις στη βάση των σεναρίων που εξετάζονται, με την κατάσταση ωστόσο να είναι ρευστή.
 
Σενάρια Χαλαρώσεων

  Κατάργηση sms για διακίνηση  Απαγόρευση από τις 9 το βράδυ μέχρι
τις 5 το πρωί.  Επαναφορά ανώτατου αριθμού ατόμων σε οικείες στα 10 άτομα.  Επαναλειτουργία λιανικού εμπορίου κουρείων, κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής.  Φοίτηση με φυσική παρουσία μαθητών της Γ` Λυκείου ή και εκ περιτροπής φοίτηση   Υποβολή εργαζομένων σε τεστ ταχείας ανίχνευσης κάθε εβδομάδα 

   Σύμφωνα με τους ειδικούς η υποβολή σε τεστ κορωνοϊού των εργαζομένων μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς αποτελούν το 1/3 του πληθυσμού, ενώ θα διαφαίνεται και η εικόνα αυτών που συμβιώνουν μαζί τους.

Για τη χαλάρωση των μέτρων μίλησε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, τονίζοντας ότι «Πρέπει να προχωρήσουμε με σύνεση, κλιμακωτά να χαλαρώσουμε τα αυστηρότερα μέτρα που έχουμε αυτήν την στιγμή ,ούτως ώστε να μην ξαναγυρίσουμε πίσω ποτέ».

Πρόσθεσε ότι «Σαν Συμβουλευτική Επιτροπή σήμερα θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για πιθανές χαλαρώσεις».

Παρά ταύτα πονοκέφαλο προκαλεί το τι δέον γενέσθαι με τα σχολεία και τους χώρους όπου συγκεντρώνονται φοιτητές.

 Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ καταγράφουν πάντως χαμηλής εντάσεως διελκυστίνδες μεταξύ των επιδημιολόγων, μερίδα των οποίων θεωρεί ότι παραγκωνίζεται και βρίσκεται αντιμέτωπη με ειλημμένες αποφάσεις.

 Στο μεταξύ εκπρόσωποι των πληγέντων επιχειρήσεων από τα μέτρα κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους στην Επιτροπή Εμπορίου.

 Όλοι ανεξαιρέτως χαιρέτησαν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, ιδιαίτερα το τεράστιο πακέτο των 200 εκατ., σε απευθείας στήριξη στις επιχειρήσεις.
Αλλά για να μπορέσουν να τα πάρουν και για να μπορέσει να γίνει στήριξη η οποία έχει εξαγγελθεί θα πρέπει και εδώ έχει εκφραστεί επίσης από όλους η κραυγή αγωνίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

 Την ίδια ώρα, αλλάζουν τα κριτήρια διευθέτησης ραντεβού δίδοντας προτεραιότητα σε άτομα άνω των 90 σε πρώτο στάδιο. Ακολούθως θα εμβολιάζονται τα άτομα μεταξύ 80 και 89 κλιμακωτά.

Ώθηση στο εμβολιαστικό πλάνο αναμένεται να δώσει η εξασφάλιση της χώρας, πέραν του μισού εκατομμυρίου επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Pfizer/BioNTech  μέσω επιπρόσθετων διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν ως επί το πλείστων το 2ο και το 3ο   του έτους.

Ολοκληρώθηκαν και οι αναγκαίες διευθετήσεις τον εμβολιασμών των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων, στην Καρπασία και στα μαρωνίτικα χωριά.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Μέχρι σήμερα εμβολιάστηκαν στα κατεχόμενα 4968 άνθρωποι

Ένας θάνατος και 164 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα