Οδηγίες Αρχηγού Αστυνομίας για εξέταση των επεισοδίων στη Λήδρας

Ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου(07/03) στο οδόφραγμα της Λήδρας, στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, όπου τραυματίστηκαν μέλη της Αστυνομίας, εξέδωσε  ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρετε ότι: "O Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκαν τα

μέλη της Αστυνομίας σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου, 2020, από Τουρκοκύπριους διαδηλωτές και εκφράζει την συμπαράσταση, την συμπάθεια και την λύπη του για τον τραυματισμό των πέντε συναδέλφων.

Η Αστυνομία Κύπρου είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του νόμου και της τάξης και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να οχλαγωγεί κτυπώντας και βρίζοντας αστυνομικούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. 

Ως εκ τούτου, ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες όπως εξεταστεί το όλο συμβάν και όπου εντοπιστεί η διάπραξη αδικημάτων από τον οποιονδήποτε, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις".

Εξάλλου με ανακοινώσεις και δηλώσεις εξέφρασαν την θέση τους τα πολιτικά κόμματα σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Από την άλλη με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τοποθετήθηκε για τα νέα επεισόδια στην Οδό Λήδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα