Οδ.Δερύνειας:Φωνές διαμαρτυρίας ξενοδόχων και επιχειρηματιών (vid)

Πυκνώνουν στην επαρχία Αμμοχώστου τα σύννεφα και οι ανησυχίες για την ορθότητα της απόφασης για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Ο ΠΑΣΥΞΕ ξεκαθαρίζει ότι οι επιπτώσεις που θα προκύψουν θα είναι βαρύτατες για τον τουρισμό και την οικονομία ολόκληρης της επαρχίας.

«Οι ξενοδόχοι της Αμμοχώστου δεν λαμβάνουν θέση στο κατά πόσο πρέπει να ανοίγουν ή να κλείνουν οδοφράγματα. Αυτά είναι δουλειά της ηγεσίας μας. Εμείς κληθήκαμε και αναφέραμε τυχόν επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο για τους ξενοδόχους. Οι επιπτώσεις θα είναι βασικά ότι μερίδα τουριστών

μας καθημερινά θα απουσιάζει από την περιοχή και θα βρίσκεται σε εκδρομές γιατί τώρα είναι πολύ πιο προσιτά μέσω της Δερύνειας παρά των Στροβιλιών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Θεόδωρος Τάκκας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής θεωρεί ότι η διάνοιξη δεν θα επηρεάσει μόνο την οικονομία της ελεύθερης Αμμοχώστου.

«Οι προεκτάσεις της απόφασης θα επηρεάσουν περισσότερο την ευρύτερη κοινωνία αλλά και την οικονομία της χώρας γενικότερα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΕΒΕΑ, Πέτρος Πέτρου.

Αύριο (12/11) στις 12 το μεσημέρι, τα συρματοπλέγματα της λεωφόρου Αμμοχώστου θα μετακινηθούν στο πλάι ανοίγοντας τον δρόμο που οδηγεί προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Θα προηγηθεί ενημέρωση και επιτόπια επίσκεψη στον χώρο από τις δύο πλευρές και τον ΟΗΕ για έλεγχο της τήρησης των συμφωνηθέντων και της ολοκλήρωσης των εργασιών

Keywords
Τυχαία Θέματα