Ο Ζίβκοβιτς καθάρισε τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ φεύγει για Ευρώπη!

Το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Ο πιο διψασμένος ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του βαθμολογικά αδιάφορου Ολυμπιακού, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς και έκανε βήμα για την Ευρώπη.

Η αναμέτρηση ήταν ερωτηματικό πριν την έναρξη του αγώνα. Λίγο η ενδεκάδα που παρέταξε ο Γκαρσία, λίγο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός

δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο (και δεν θέλει και πολύ να προσγειωθείς μετά από μια… φιέστα) συνετέλεσαν σε αυτήν τη συνθήκη. Ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικό κίνητρο, αλλά μπορεί αυτό το «όπλο» να γυρίσει μπούμπερανγκ, φορτώνοντας με έξτρα πίεση τους γηπεδούχους.

Εν τέλει, οι δύο ομάδες έδειξαν στην εκκίνηση αρκετά προσηλωμένες στον στόχο που είχε η καθεμιά και παρά την τριάδα πίσω (που από μόνη της δεν εξασφαλίζει ασφάλεια στα μετόπισθεν), το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό στο πρώτο μισό του α’ μέρους, έχοντας τέμπο και αρκετές καλές φάσεις. Αφού έπαιξαν αμφότερες αρκετά ψηλά σε αυτό το διάστημα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν υπεραριθμία στα άκρα ώστε να εκμεταλλευτούν τα κενά που δημιουργούσε (αμυντικά) ο σχηματισμός τους. Ο Ελ Αραμπί έπαιξε στο ξεκίνημα αρκετά πιο πίσω, λειτουργώντας κατά κάποιο τρόπο σαν δεκάρι, όπως με την ΑΕΚ.

Κάπως έτσι δημιούργησε ρήγματα με βέλη Μασούρα και Μπρούμα ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε τρεις καλές στιγμές στα πρώτα δέκα λεπτά. Ωστόσο, ο Ανδρούτσος δεν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μασούρα στο 6’, ο Μπρούμα στο 10’  βρέθηκε σε θέση βολής αλλά γλίστρησε, ενώ ο Ελ Αραμπί έκανε ακίνδυνη κεφαλιά μέσα από το κουτί. Στην συνέχεια, μπήκε στην εξίσωση και η επίθεση του ΠΑΟΚ που ζεστάθηκε με το φαλτσαριστό μεν, αλλά άστοχο δε σουτ του Αουγκούστο. Με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών, οι Πειραιώτες είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, με τον Μπρούμα να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από το λάθος του Σβαμπ.

Το δεύτερο μισό του α’ μέρους είχε λιγότερες φάσεις, χειρότερο ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να είναι ανώτερος, έχοντας μέσα σε ένα δίλεπτο δύο πολύ καλές στιγμές μέσω των οποίων θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο Ζίβκοβιτς είδε τον Σα να κάνει εξαιρετική επέμβαση στο 32’ στο σουτ του. Λίγο μετά, η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, ενώ το σουτ του Βιεϊρίνια δεν είχε τύχη αφού ήταν εκτός ισορροπίας.

Όλα τα λεφτά όχι μόνο στο δεύτερο μέρος, αλλά συνολικά στο παιχνίδι ήταν το πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου, όπως και ο Ζίβκοβιτς. Ένα ξέσπασμα διάρκειας μικρότερης ενός τετάρτου ήταν αρκετό για να ντύσει στα ασπρόμαυρα το παιχνίδι.

Αρχικά, μετά το γύρισμα του Ροντρίγο, ο Παπαδόπουλος θέλησε να διώξει αλλά έστρωσε την μπάλα στον Ζίβκοβιτς που με εξαιρετικό τελείωμα αιφνιδίασε τον Σα. Το τέρμα δεν αφύπνισε τους Πειραιώτες και ο ΠΑΟΚ που μυρίστηκε αίμα, το εκμεταλλεύτηκε. Στο 63’ έφυγε στην κόντρα και «χτύπησε» ξανά με τον Σέρβο, που πέρασε τον Πορτογάλο και τον εκτέλεσε. Δίχως υπερβολή τα πάντα κρίθηκαν σε εκείνο το σημείο.

Ο Ολυμπιακός δεν επέστρεψε ξανά στο ματς, όπως δεν επέστρεψε γενικότερα μετά την ανάπαυλα. Ουσιαστικά, μόνο η ημιτελής προσπάθεια με τον Μασούρα στο 78’ από μπαλιά του Βαλμπουενά ήταν ό,τι καλύτερο παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο. Πέραν τούτου ήταν άνευρος και παντελώς ακίνδυνος. Μετά το 2-0, ο ΠΑΟΚ δεν παρουσίασε κάτι ιδιαίτερο επιθετικά, δεν μπορεί να πει κανείς ότι είχε αρκετές ευκαιρίες από εκεί και μετά, όπως και πριν το 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν χρειαζόταν, όπως αποδείχθηκε.

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα