Ο Ζιντάν τόλμησε και η Ρεάλ μεταμορφώθηκε!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν άλλαξε για πρώτη φορά τόσο ριζοσπαστικά τακτικό σχηματισμό και η νέα Ρεάλ Μαδρίτης άρεσε στο 2-0 απέναντι στην Χετάφε που την φέρνει σε απόσταση 5 βαθμών από την κορυφή.

Περισσότερο κι από την νίκη, περισσότερο κι από την μείωση της διαφοράς από την κορυφή, αυτό που έμεινε από την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Χετάφε ήταν κάτι που έγινε πιθανώς για πρώτη φορά επί ημερών Ζιντάν.

Ο Γάλλος τεχνικός απαρνήθηκε την άμυνα με τέσσερις

πίσω, επέλεξε 3-4-3 και το δείγμα γραμμής ήταν ενθαρρυντικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης γέμισε καλύτερα το γήπεδο, είχε απόλυτη κατοχή μπάλας και τις καλύτερες ευκαιρίες.

Ο μόνος λόγος που άργησε να ανοίξει το σκορ ήταν αστοχία, με τον συνήθη ύποπτο να δίνει την λύση, όταν ο Μπενζεμα με κεφαλιά ακριβείας, έπειτα από σέντρα του Βινίσιους έκανε το 1-0 με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Με το νέο σύστημα, οι μπακ λειτουργούσαν ως εξτρέμ και κάπως έτσι ήρθε το δεύτερο γκολ που τελείωσε το παιχνίδι, όταν ο Μαρσέλο βρήκε τον Μεντί και ο Γάλλος αμυντικός έκανε το τελικό 2-0 (67’), που φέρνει πια την Ρεάλ Μαδρίτης στο -5 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα