Ο υπαρχηγός και το περιβόητο πόρισμα.. στα πρωτοσέλιδα

Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για ποινική δίωξη του υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυπριανού για διαρροή απόρρητων εγγράφων στα ΜΜΕ μετά από πόρισμα ανακριτών για το θέμα της διαφθοράς στο σώμα, οι απειλές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και η αντίδραση της Λευκωσίας, τα σενάρια για την πλήρωση της θέσης του Υπουργού Εσωτερικών μετά την παραίτηση του Σωκράτη Χάσικου και η σημερινή συνάντηση Έιντε-Γκουτέρες στη Νέα

Υόρκη, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Στο σκαμνί και ο υπαρχηγός της Αστυνομίας”, γράφει για καυτό πόρισμα ποινικών ανακριτών που καίει πολλούς στο αστυνομικό σώμα και πως διώκεται ποινικά ο Ανδρέας Κυριάκου για διαρροή προς τα ΜΜΕ απόρρητου φακέλου της Ιντερπόλ για εκτελέσεις στην Κύπρο και εγγράφου για τη διαφθορά. Αλλού, γράφει για τα σενάρια μετά την παραίτηση Σωκράτη Χάσικου. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη δίκη για το τετραπλό φονικό κατά την οποία ακούστηκαν τα ονόματα του Αλεξουδκιού, του Τσιάκκα και του Σήφη.

Η “Σημερινή” υπό τον τίτλο “Σείεται συθέμελα η Αστυνομία μετά το πόρισμα” γράφει στο κύριο της θέμα ότι τριγμούς στην Αστυνομία προκαλεί το πόρισμα των τριών ανακριτών οι οποίοι ανέλαβαν να διερευνήσουν υποθέσεις διαφθοράς στη Δύναμη, και μετά την απόφαση του Γ. Εισαγγελέα για δίωξη του υπαρχηγού για διαρροές εγγράφων. Αλλού, γράφει για ωμές απειλές εκ μέρους του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για ένταση στην περιοχή. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Κυβέρνηση σκέφτεται να διορίσει άτομο από το υφιστάμενο Υπουργικό στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο “Φιλελεύθερος”, κάτω από τον τίτλο “Στο στόχαστρο των Τούρκων” γράφει στο κύριο του θέμα για την κινητοποίηση της Λευκωσίας για τις τουρκικές ασκήσεις με πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ με την Κυβέρνηση να απευθύνεται στις χώρες που έχουν εμπλοκή στις έρευνες ενημερώνοντας τους για τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες τους λόγω των τουρκικών ενεργειών. Αλλού, γράφει για την ποινική δίωξη που ασκεί ο Γενικός Εισαγγελέας στον υπαρχηγού της Αστυνομίας μετά το πόρισμα των ανακριτών για διαφθορά στο σώμα. Σε άλλο του θέμα γράφει για τη σημερινή συνάντηση του Εσπεν Μπαρθ Έιντε με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Εκτεθειμένος βαρύτατα ο Υπ. Μεταφορών”, γράφει στο κύριο της θέμα πως τα συμβόλαια για τις ιδιωτικοποιήσεις στο λιμάνι Λεμεσού περιλαμβάνουν πρόνοιες οι οποίες είναι “ετεροβαρείς υπέρ των αναδόχων”, όπως αποκάλυψε χθες η Γενική Εισαγγελία ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου. Αλλού, γράφει ότι ο Έιντε συζητά σήμερα το Κυπριακό με τον ΓΓ του ΟΗΕ και καθορίζουν τα επόμενα βήματα. Σε άλλο της θέμα γράφει για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης της υπερπληρότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με κέντρα αποκατάστασης.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο “Ο Γενικός Εισαγγελέας ασκεί έρευνα στην ηγεσία της Αστυνομίας”, γράφει στο κύριο της θέμα για την ποινική δίωξη του Γενικού Εισαγγελέα κατά του υπαρχηγού της Δύναμης Ανδρέα Κυριάκου για διαρροή απόρρητων εγγράφων στα ΜΜΕ. Αλλού, γράφει ότι σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή η παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών στη συμφωνία για το λιμάνι Λεμεσού είναι αμφιλεγόμενη. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τα 280 μπουκάλια κρασιού που θα αναδυθούν από πλοίο στη Γεροσκήπου που βυθίστηκε το 2015.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Αντίλογος” κάτω από τον τίτλο “Μπαράζ τουρκικών απειλών”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα παιγνίδια τεχνητής έντασης καθώς και οι το κρεσέντο τουρκικών απειλών στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού, γράφει για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν και “τα κορίτσια του”. Σε άλλο του θέμα φιλοξενεί 40 φωτογραφίες από την εγκαταλελειμμένη Αμμόχωστο τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα στρατιώτης των ΗΕ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Γνώμη” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Βέτο Αβέρωφ για υπουργοποίηση Μάριου Καρογιάν”, γράφει πως δίνει και παίρνει η σεναριολογία μετά την παραίτηση Σωκράτη Χάσικου, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να επιχειρηματολογεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι τυχόν υπουργοποίηση του κ. Καρογιάν θα αποτελέσει casus belli για τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Αλλού, γράφει ότι Πρόεδρος Αναστασιάδης και “ενδιάμεσος χώρος” παίζουν με το Κυπριακό. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι είναι και πολιτικοί οι λόγοι παραίτησης του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Το κυπριακό Ποντίκι” υπό τον τίτλο “Θέλει να κλειδώσει τις υποχωρήσεις της ε/κ πλευράς”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Έιντε θέλει να κλειδώσει τις υποχωρήσεις της ε/κ πλευράς πριν το Κυπριακό μπει στο ψυγείο για τους επόμενους μήνες που θα μεσολαβήσουν. Αλλού, γράφει γιατί ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν τρέμει τα οικόπεδα 6 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Σε άλλο του θέμα γράφει για κόντρες στην Πυροσβεστική με αφορμή τη διοργάνωση ενός τουρνουά ποδοσφαίρου.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Weekly”, στο κύριο της με τίτλο “Γρήγορα περάστε από την πύλη”, γράφει για την κίνηση στα κυπριακά αεροδρόμια, τα οποία είναι έτοιμα να διαχειριστούν το αυξημένο ρεύμα τουριστών που αναμένεται να αφιχθεί αυτό το καλοκαίρι στην Κύπρο. Αλλού, γράφει ότι ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης προηγείται να επικρατεί στο σενάριο για κάλυψη της θέσης του Υπουργού Εσωτερικών μετά την παραίτηση του Σωκράτη Χάσικου. Αλλού, γράφει ότι η 4χρονη Μαρί Ελένη ακόμα αγνοείται μετά την απαγωγή της την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα