Θρίλερ με το όνομα του υποψήφιου Προέδρου- Δεν ανακοινώθηκε

Ματαιώθηκε τελικά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του οποίου θα ανακοινωνόταν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον υποψήφιο μετατίθεται για την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε αναμενόταν το βράδυ της Κυριακής η ανακοίνωση του προσώπου που προκρίνει o Έλληνας Πρωθυπουργός για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αν και

στα πηγαδάκια προκρινόταν το όνομα του Δημήτρη Αβρααμόπουλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκπροσωπώντας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προέβαλε ένσταση τονίζοντας πως δεν μπορεί να δεχθεί για τη θέση ένα άτομο που όχι απλώς προέρχεται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά υπερψήφισε και όλα τα μνημονικά νομοσχέδια.

Ο κ. Λαφαζάνης διαφωνεί στην υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και φέρεται να επιθυμεί πρόσωπο με αριστερό πρόσημο, που να μην έχει συνδεθεί με τα μνημόνια και να συμβολίζει το νέο ήθος και ύφος της εξουσίας, που προέκυψε από την κυβερνητική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ελλαδικών ΜΜΕ, ο κ. Καμμένος φέρεται να έριξε στο τραπέζι το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Πάντως, πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, αναφέρουν πως το θέμα της επιλογής του ατόμου, εαν αυτό δεν είναι τελικά ο Δημήτρης Αβρααμόπουλος, θα απασχολήσει και την Κομισιόν, ο πρόεδρος της οποίας, δεν είναι βέβαιο ότι θα αναθέσει στον προερχόμενο-λογικά-από το ΣΥΡΙΖΑ αντικαταστάτη του, το ίδιο χαρτοφυλάκιο, Μετανάστευσης, στην Ελλάδα, προδιαγράφοντας, ανακατατάξεις και στο κολλέγιο των Επιτρόπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα