Ο τουρκικός τύπος προσπαθεί να εξηγήσει τον «Κλάδο Ελαίας»

Ο τουρκικός τύπος σήμερα προσπαθεί να εξηγήσει το όνομα που έδωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην επιχείρηση που διεξάγει στο Αφρίν, στο έδαφος της Συρίας, καθώς είναι μία έκφραση και έννοια άγνωστη στην τουρκική κουλτούρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη ελληνική μυθολογία, όπως εξηγεί η εφημερίδα ‘Μιλιέτ’, η Αθηνά παραβγήκε κάποτε με τον Ποσειδώνα για το ποιος θα πάρει υπό την προστασία του την Αθήνα. Καθώς δε συμφωνούσαν, αποφάσισαν να ζητήσουν από τους ίδιους τους κατοίκους της να διαλέξουν, προσφέροντας ο καθένας τους από

κάποιο δώρο.

Ο Ποσειδώνας έταξε μπόλικο νερό, χτύπησε με την τρίαινά του ένα βράχο της Ακρόπολης, και ξεπετάχτηκε σιντριβάνι το νερό. Η Αθηνά τότε χτύπησε το χώμα με το δόρυ της και φύτρωσε ένα δέντρο. Η ελιά. Οι κάτοικοι αφού το σκέφτηκαν πολύ, στο τέλος διάλεξαν σαν πιο χρήσιμη την ελιά, δέχτηκαν την Αθηνά για προστάτισσα και έδωσαν το όνομά της στην πόλη τους.

Η ελιά για τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο των ολυμπιακών ιδεωδών, της ειρήνης, της σοφίας και της νίκης. Γι’ αυτό και το μοναδικό βραβείο που έπαιρνε ο Ολυμπιονίκης ήταν ένα στεφάνι φτιαγμένο από κλαδί ελιάς, ο «κότινος», φτιαγμένο από νύφες.

Keywords
Τυχαία Θέματα