Ο Τόνι "σκότωσε" τη Νάπολι

Δύο μήνες πριν γίνει 38 χρονών, ο Λούκα Τόνι υπενθύμισε γιατί θεωρείται ένας από τους πιο ικανούς Ιταλούς επιθετικούς στην ιστορία, σημειώνοντας δύο γκολ στη νίκη της Βερόνα επί της Νάπολι με 2-0 για την 27η αγωνιστική της Serie A.

Ο Τόνι χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά αγώνα για να αναστατώσει μία άμυνα που θεωρητικά ήταν προσαρμοσμένη πάνω του. Με μία εκπληκτική κίνηση και μία κερδισμένη κόντρα, άνοιξε το σκορ για

τους γηπεδούχους που αγωνίστηκαν με τον Βαγγέλη Μόρα βασικό στα στόπερ και τον Παναγιώτη Ταχτσίδη ως κόφτη στο κέντρο, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος περίμενε την ευκαιρία του στον πάγκο. Η Νάπολι δεν είχε περιθώριο απώλειας βαθμών, αφού δίνει μάχη με τη Λάτσιο πλέον για την 3η θέση, την τελευταία που οδηγεί στο Champions League, ωστόσο ο Ράφα Μπενίτεθ επέλεξε να πραγματοποιήσει rotation σε αυτό το παιχνίδι και κράτησε τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στον πάγκο.Ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν, με τον Φραντσέσκο Μπενούσι και τον Μαριάνο Αντούχαρ να παρεμβαίνουν όποτε χρειάστηκε. Στο 51ο λεπτό, όμως, ο Τόνι νίκησε ξανά τους αντίπαλους αμυντικούς, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και μέσα σε 2 χρόνια στον σύλλογο απέχει μόλις 2 γκολ από τον αρχισκόρερ του στην κατηγορία, Τσίτσιο Μασέτι (35).. Ο Μπενίτεθ έριξε στη μάχη τον Ιγκουαΐν και τους Χοσέ Καγεχόν και Μανόλο Γκαμπιαντίνι και οι "παρτενοπέι" πήραν τον έλεγχο. Χάθηκαν ευκαιρίες, ο φορμαρισμένος Γκαμπιαντίνι είχε δοκάρι, ωστόσο οι γηπεδούχοι (που από το 71' είχαν και τον Χριστοδουλόπουλο στην ενδεκάδα) άντεξαν στην πίεση και πήραν τρεις πόντους "ανάσα" στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα