Ο Ταγκμπατζουμί είπε την τελευταία λέξη

Με γκολ στην εκπνοή ο Νιγηριανός άσος έστειλε την ΑΕΛ στους «4» και την πρώην ομάδα του εκτός κυπέλλουΌταν η μπάλα έχει κέφια.... Η ΑΕΛ πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του κυπέλλου Κόκα Κόλα, κερδίζοντας το εισιτήριο με δραματικό τρόπο. Κρατούσε το 0-0 (1-0 είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι) με σχετική άνεση. Είχε πλησιάσει το προβάδισμα αρκετές φορές, με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 82΄. Ένα λεπτό μετά είδε την

εστία της να παραβιάζεται από δικά της πόδια. Και στο γήπεδο όπου την υστάτη είχε δει τις ελπίδες της για την εξάδα στο πρωτάθλημα να εξανεμίζονται, απάντησε με ίδιο νόμισμα. Ο Μάρκο Ταγμπατζουμί που είχε βρει δοκάρι, έχασε ευκαιρίες, βρήκε δίχτυα 2 φορές (αλλά ορθά τα γκολ ακυρώθηκαν), χρίστηκε ήρωας της τελευταίας στιγμής. Στην εκπνοή κατάφερε να ιοσφαρίσει και να στείλει την νυν ομάδα του στα ημιτελικά και την πρώην εκτός διοργάνωσης.Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, με την ΑΕΛ να πατά λίγο καλύτερα. Η μοιρασιά αυτή σαφώς και βόλευε την ομάδα της Λεμεσού, η οποία είχε το 1-0 υπέρ της και μπορούσε να κάνει διαχείριση. Θα περίμενε κάποιος από την ομάδα της Αραδίππου να είναι πιο απαιτητική, όμως ήταν από την άλλη λογικό οι παίκτες της να κοιτάνε και τα νώτα τους, ξέροντας πως ένα γκολ κατά θα έκλεινε το παράθυρο πρόκρισης. Φάσεις υπήρχαν, με τον Ταγκματζουμί να είναι ο πρωταγωνιστής των επιθέσεων της ΑΕΛ (έβαλε και ένα γκολ που ορθά ακυρώθηκε) και τον Ιμπραΐμι να κάνει τη μεγάλη φάση και να σημαδεύει το δοκάρι.Παρόμοιο το μοτίβο και στα πρώτα στάδια της επανάληψης. Καλύτερα πατήματα για την ΑΕΛ, που κέρδισε μέτρα. Σχεδόν καρμπόν και η εξέλιξη, αφού ο Ταγκμπατζουμί νίκησε μέσα από την περιοχή τον Μπογκαντίνοφ, αλλά έστρωσε την μπάλα με το χέρι και το γκολ δε μέτρησε. Στο 62΄ ο Καλό έφυγε τραυματίας και μπήκε ο Εντμάρ. Ο προπονητής των γηπεδούχων έκανε μαζεμένες τις κινήσεις του, για να αλλάξει την κατάσταση και να κυνηγήσει το γκολ. Από το 63΄ μέχρι το 73΄ έκανε τρεις αλλαγές με Τσίνα, Παπαθανασίου, Παουλίνιο και έδωσε πιο αιχμηρό σχήμα στην ομάδα του.

Με μπόλικη δόση τύχης, η ανατροπή της κατάστασης ήρθε για τον Ερμή. Ένα λεπτό μετά που ο Ταγκμπατζουμί σημάδεψε το δοκάρι και το 0-1 δεν έγινε. Στην επόμενη φάση λάθος του Μεντί και 1-0 με αυτογκόλ στο 83΄. Τελικά, μάλλον η τύχη δεν είναι τυφλή. Στην τελευταία φάση ο Ταγκμπατζουμί κατάφερε να ισοφαρίσει και να δώσει την πρόκριση στην ΑΕΛ.ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ- Με το τέλος του αγώνα, το πρόσωπο του αγώνα Μάρκο Ταγκμπατζουμί πήγε αμέσως και χαιρέτησε τον άνθρωπο που του άνοιξε τον δρόμο για να κάνει μεγάλη καριέρα, τον Λουκά Φανιέρο.- Ο Λουκάς Φανιέρος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της ΑΕΛ, αλλά και στους παράγοντες μετά το τέλος του αγώνα, ενώ κράτησε εξαιρετικό επίπεδο στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.- Σιέλης, Ταγκπματζουμί, Σακέτι και Νικολάου χάνουν το πρώτο ημιτελικό, αφού συμπλήρωσαν δύο κίτρινες.- Η σημασία του αγώνα, αλλά και οι προτροπές των Διοικήσεων έφεραν μπόλικο κόσμο στο γήπεδο. Η προσέλευση φυσικά των οπαδών της ΑΕΛ, αναμενόμενη, αφού μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες μαζικές εξορμήσεις. Αντίθετα, προκάλεσε έκπληξη ο μεγάλος αριθμός φίλων του Ερμή.-Στο εναρκτήριο λάκτισμα, η νύχτα έγινε μέρα, με το άναμμα πολλών φωτοβολίδων. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, απάντησαν αμέσως οι φιλοξενούμενοι.- Οι επιπρόσθετοι διαιτητές δεν μας συνήθισαν σε παρεμβάσεις. Ο Μασιάς (ορθά έπραξε και αυτό πρέπει να κάνουν οι επιπρόσθετοι όταν έχουν καθαρή εικόνα) ήταν αυτός που ενημέρωσε τον Νικολαΐδη για το χέρι του Ταγκμπατζουμί στη φάση του γκολ στο 59'.- Άψογη η διαιτησία Νικολαΐδη και βοηθών, πήραν συγχαρητήρια από όλους.ΕΡΜΗΣ 183΄αυτ. ΜεντίΑΕΛ 194΄ ΤαγκμπατζουμίΠρώτος αγώνας (0-1)ΕΡΜΗΣ: Μπογκατίνοφ, Λόπες (73΄ Παουλίνιο), Σαμάρας (70΄ Παπαθανασίου), Ζάρκοβιτς, Ταραλίδης, Μουσταφά, Τούρκο, Μανού, Ιμπραΐμι, Ρέζεκ (62΄ Τσίνα), Ονίλο.ΑΕΛ: Φεγκρούς, Ελευθερίου, Μεντί, Σιέλης, Καρλίτος, Σακέτι, Νικολάου, Μπεμπέ (81΄ Ντιαλό), Σαρδινέρο, Καλό (62΄ Εντμάρ), Ταγκμπατζουμί.ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣΧριστάκης Χριστοφόρου: «Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και στα δύο παιχνίδια και δίκαια περάσαμε. Δεν θα τα καταφέρναμε αν δεν είχαμε σήμερα μαζί μας τον κόσμο μας. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε το κύπελλο, αλλά μόνο ότι θα κάνουμε το παν για να το κατακτήσουμε. Μου έκανε μεγάλη έκπληξη ο μεγάλος αριθμός των οπαδών του Ερμή σήμερα στο γήπεδο».Μίτσελ Φαν Ντε Χαάγκ: «Ήταν τυχερή η ΑΕΛ που σκόραρε στην τελευταία στιγμή. Το ίδιο κάναμε και εμείς στο πρωτάθλημα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για αυτό και έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν συγκεντρωμένοι και στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε περισσότερο για ένα γκολ».

Keywords
Τυχαία Θέματα