Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα για πληρωμένα εξώφυλλα

Με διαφορετικά πρωτοσέλιδα θέματα, ο τ/κ Τύπος αποτυπώνει την επικαιρότητα, μεταφέροντας τις δηλώσεις χθες από τους Χριστοδουλίδη και Μπουρτζιού, χωρίς να είναι όμως, στην πλειοψηφία των εφημερίδων, το κύριο θέμα. Αναφορά γίνεται επίσης στις αντιδράσεις για τα πληρωμένα εξώφυλλα του ΑΚΡ, τους ξένους φοιτητές στα κατεχόμενα και τις αντιδράσεις μιας μητέρας θύματος τροχαίου, που αντιδρά στην ποινή που επιβλήθηκε στην υπαίτιο του τροχαίου.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “ΜΜΕ δεξαμενή”, αναφέρεται στα τέσσερα ίδια εξώφυλλα αντίστοιχων τ/κ εφημερίδων χθες με πληρωμένη διαφήμιση υπέρ του “ναι”

για το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου στην Τουρκία και γράφει ότι αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία. Αλλού γράφει ότι η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων σέρνει τον Μπέροβα (σ.σ. “υπουργός παιδείας”) στα “δικαστήρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ε/κ Τύπος αναφέρει ότι από το δείπνο των ηγετών δεν βγήκε ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Παιχνίδι επίρριψης ευθυνών”, γράφει ότι αμέσως μετά το δείπνο των ηγετών, από το οποίο δεν προέκυψε αποτέλεσμα, η ε/κ πλευρά κατηγόρησε τον Ακιντζί και παραθέτει τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη και του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού. Σε άλλο θέμα γράφει για έγκλημα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Αλλού χαρακτηρίζει σημαντική τη σημερινή συνάντηση Ακιντζί – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με επεξεργασμένη φωτογραφία του Προέδρου Αναστασιάδη να κρατά σχοινιά μαριονέτας όπου είναι δεμένος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει τίτλο “Το παιχνίδι του Νίκου ο Ε/κ εκπρόσωπος” και γράφει ότι παρά τη συμφωνία στο δείπνο για μη δηλώσεις και χρήση “γλώσσας ειρήνης”, ο κ. Χριστοδουλίδης τέσσερις φορές χθες στοχοποίησε τον Ακιντζί. Αλλού γράφει για τρομοκρατικό σοκ στη Ρωσία, αναφέροντας ότι οι νεκροί από την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι τουλάχιστον 11. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπογράφτηκε η προσυμφωνία Ιταλίας, Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας που δίνει ευρωπαϊκή βίζα, όπως αναφέρει, στο ισραηλινό αέριο.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “20 χιλιάδες φοιτητές δεν πάνε στο πανεπιστήμιο”, γράφει ότι κάποιοι φοιτητές που έρχονται από το εξωτερικό για να σπουδάσουν στα κατεχόμενα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδο σπουδών και εργάζονται σε διάφορους τομείς, ενώ καταφεύγουν ακόμα και στην πορνεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του “υπουργού υγείας” για την κατάσταση υγείας των 52 υπαλλήλων στο “κρατικό χημείο” που αναγκάστηκαν να εργαστούν στον χώρο μετά την πυρκαγιά. Αλλού γράφει ότι σε κάθε έξι θανάτους στα κατεχόμενα, ο ένας αντιστοιχεί σε ασθενή με καρκίνο.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Λέχθηκε ότι φταίει το κράτος, αλλά τον λογαριασμό πλήρωσε ο γιος μου”, φιλοξενεί δηλώσεις του νεαρού μοτοσικλετιστή που σκοτώθηκε σε τροχαίο και η οδηγός του αυτοκινήτου καταδικάσθηκε μόνο σε ένα χρόνο φυλάκιση. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις απλού κόσμου και τις απόψεις του για το θέμα των εκτρώσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δύο διαφορετικά αποτελέσματα εξετάσεων σε ροφήματα που κυκλοφορούν στην αγορά και τα κατατάσσουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα