Ο Πρέσβης της ΚΔ στο Μαυροβούνιο επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο με έδρα το Βελιγράδι, κ. Αντρέας Φωτίου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου κ. Jakov Milatović, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 στο Μπλε Παλάτι στο Cetinje.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων το οποίο βασίζεται στη στενή φιλία που συνδέει τις δυο χώρες και επαναβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ενίσχυση και διεύρυνση της

διμερούς τομεακής συνεργασίας. Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου και ευχαρίστησε για την πάγια θέση αρχών που τηρεί η χώρα στο Κυπριακό, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο Milatović για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος Milatovic ευχήθηκε στον νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κάθε επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και της Κυβέρνησής του προς ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Μαυροβουνίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ποντγκόριτσα, ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Andrija Mandić, τον Υπουργό Εξωτερικών Filip Ivanovic, την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Maida Gorčević και τον Διαπραγματευτή του Μαυροβουνίου για την ένταξη στην ΕΕ, Predrag Zenović.

Keywords
Τυχαία Θέματα