Ο Πουρσαϊτίδης θα (ξανα)βρει μπροστά του το μεγαλύτερο ρίσκο του

Απ’ όλες τις αλλαγές που επιχείρησε (κι επιχειρεί) να φέρει στον ΑΠΟΕΛ ο Σάββας Πουρσαϊτίδης η μοναδική που ενείχε εξ αρχής το μεγαλύτερο ρίσκο ήταν η καθιέρωση του Φρανσίς Ουζόχο ως Νο1 στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων.

Από τις 12 Οκτωβρίου 2019, όταν τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη πρόσθιου χιαστού, έσω πλάγιου συνδέσμου και έξω μηνίσκου) στην αναμέτρηση της Νιγηρίας με τη Βραζιλία ο 22χρονος είχε μετρήσει μόνο μια συμμετοχή

σε επίσημο παιχνίδι: αυτή στον αγώνα κυπέλλου της τρέχουσας περιόδου με την ΠΑΕΕΚ.

Η απουσία αγωνιστικού ρυθμού και αυτοπεποίθησης ήταν εμφανής στις περισσότερες ενέργειες του υψηλόσωμου τερματοφύλακα, ο οποίος κατέγραψε λανθασμένες τοποθετήσεις και αντιδράσεις σε κάθε ένα από τα πέντε παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε από τον Πουρσαϊτίδη. Ήταν καθαρά θέμα αγωνιστικής ρέντας ότι απ’ όλα τα σφάλματά του το μόνο που απέφερε τέρμα του αντιπάλου ήταν στον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα, αλλά στο τέλος ούτε αυτό στοίχισε στους «γαλαζοκίτρινους».

Πέραν όμως των λαθών, τα οποία προφανώς ήταν αναμενόμενα στην επιχείρηση επαναφοράς του έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας, η εμπιστοσύνη στον Ουζόχο ενείχε το ρίσκο και ενός νέου τραυματισμού. Μηδενός εξαιρουμένου ο Νιγηριανός σε όλα τα παιχνίδια είχε στιγμές που βρέθηκε ξαπλωμένος στο έδαφος να ζητεί την είσοδο του ιατρικού επιτελείου προκαλώντας καρδιοχτύπια στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Εν τέλει το κακό προέκυψε την περασμένη Κυριακή, κόντρα στην Ανόρθωση, καθώς ο 22χρονος υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός δράσης περίπου για ένα μήνα. Ήταν μια σχεδόν αναπότρεπτη εξέλιξη, δεδομένου ότι μέσα σε 15 ημέρες είχε αγωνιστεί σε τόσα παιχνίδια όσα τους περασμένους 15 μήνες.

Όταν θα είναι ξανά διαθέσιμος, ο προπονητής του θα είναι ενώπιον ενός ακόμη μεγαλύτερου διλήμματος και ρίσκου. Ο Ουζόχο είναι μεν ποιοτικότερος και με μεγαλύτερη προοπτική τερματοφύλακας σε σύγκριση με τον Μιγκέλ Σίλβα (εξ ου και έχει πιο μακροχρόνιο συμβόλαιο), ωστόσο ο Πορτογάλος ήδη πλεονεκτεί σε φυσική κατάσταση, αγωνιστικό ρυθμό και δέσιμο με την άμυνα και αυτό το προβάδισμά του θα ενισχυθεί περαιτέρω μέχρι την επιστροφή του Ουζόχο.

Δεδομένου ότι αυτή υπολογίζεται να έλθει λίγο πριν ή με την έναρξη των πλέι οφ και των καθοριστικών νοκ άουτ αναμετρήσεων στο κύπελλο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αν ο Πουρσαϊτίδης θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ή θα πάει στην πιο ασφαλή επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα