Ο ΟΗΕ στην Κύπρο για τη διατήρηση της μνήμης και μέτρα πρόληψης εξαφανίσεων

Τo δικαίωμα των θυμάτων στην αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αποκατάσταση στο πλαίσιο των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων, τις προσπάθειες για τη διατήρηση της μνήμης και μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων θα εξετάσει η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για τις εξαναγκαστικές ή ακούσιες εξαφανίσεις κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο από τις 5 έως τις 12 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως

αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι εμπειρογνώμονες της Ομάδας θα συναντηθούν με κυβερνητικές αρχές, την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο, συγγενείς αγνοουμένων και εξαφανισμένων ατόμων, εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλους φορείς.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Luciano Hazan, Aua Balde και Henrikas Mickevicius θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 Απριλίου, στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Σημειώνεται επίσης ότι η τελική έκθεση για την επίσκεψη θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΗΕ, Κύπρο,oie, kypro