Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο Πρωτοσέλιδο για Κυπριακό και επικαιρότητα

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου ο Άντρος Κυπριανού. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μίλησε για το Κυπριακό αλλά και για την επικαιρότητα.

Ο κ. Κυπριανού διατύπωσε τις επιφυλάξεις του σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΕ που θα κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία. «Όλες οι δημόσιες δηλώσεις αναφέρονται στα προβλήματα της Τουρκίας με Ελλάδα και όχι για τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο», είπε.

Έκανε

λόγο επίσης για λανθασμένες εκτιμήσεις της Κυβέρνησης σε ότι αφορά το ζήτημα της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας ότι αποδεικνύεται από τις εξελίξεις το λάθος της Κυβέρνησης.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την διαφωνία του στο ότι κάποιοι χαρακτηρίζουν την ΔΔΟ ως μια ρατσιστική, διχοτομική λύση. «Ομοσπονδίες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν το 40% του πληθυσμού κατοικεί σε ομόσπονδα κράτη. Εκείνο που έχει σημασία είναι να κάνουμε σωστή ομοσπονδία και εκεί θα πρέπει να στρέφεται η προσοχή μας.

Η προσέγγιση των ανθρώπων (σ.σ που διαφωνούν), η άρνηση τους δηλαδή να συζητήσουν στη βάση της ομοσπονδίας που θα οδηγήσει τελικά. Στην οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και στο ξεπούλημα ενός μεγάλου μέρους της πατρίδας μας στην Τουρκία. Στην παραχώρηση της Τουρκίας να φέρνει όσο στρατό θέλει στο κατεχόμενο κομμάτι και όσους εποίκους θέλει», επισήμανε.

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Κυπριανού στο πιο κάτω βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα