Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα παράταση lockdown μέχρις τις 15 Μαρτίου

Η συνεχιζόμενη κακή επιδημιολογική εικόνα, ειδικά στην Αττική, οδηγεί την κυβέρνηση της Ελλάδας στην απόφαση για νέα παράταση του lockdown.

Η πίεση επικεντρώνεται στην Αττική. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στην Αττική υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 12 κλίνες ΜΕΘ COVID.

Στο σημερινό briefing, η Αριστοτελία Πελώνη περιέγραψε

την σοβαρότητα της κατάστασης:

 «Ένα χρόνο από τότε, ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καταγράφει νέα έξαρση εξαιτίας του καιρού και των μεταλλάξεων που έφτασαν στην χώρα μας. Την περασμένη εβδομάδα, η διασπορά εμφάνισε αυξητική τάση στις 56 από τις 76 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Τα νέα κρούσματα κυμάνθηκαν στα 1.500 ανά ημέρα και το Σύστημα Υγείας δέχεται έντονη, πίεση ιδίως στην Αττική, όπου ανοίγουν νέες κλίνες Μ.Ε.Θ. ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.»

Η δήλωση Μητσοτάκη

Την προαναγγελία της νέας παράτασης του lockdown, που κανονικά θα έληγε στις 8 Μαρτίου, την έκανε Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη για τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Δημόσιο από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα:

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης. Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή.»

Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε ότι «Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία».

Διαβάστε επίσης 

Ελλάδα: 1.176 κρούσματα σήμερα και 30 νέοι θάνατοι

Πηγή: CNN 

Keywords
Τυχαία Θέματα