Ο Μέσι πληγώνει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα αγωνιστεί ξανά μπροστά σε ένα κοινό που το έχει πληγώσει ουκ ολίγες φορές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι θα επιστρέψει στο Μπερναμπέου για να αγωνιστεί με την Παρί στο Champions League. Aς θυμηθούμε τις κορυφαίες εμφανίσεις του Μέσι απέναντι στη Ρεάλ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-6 (2/5/2009)

Τελικός ήταν για τη «βασίλισσα» το συγκεκριμένο

clasico. Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος βρισκόταν τέσσερις βαθμούς πίσω από τους «μπλαουγκράνα» και ήθελε μόνο νίκη για να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τις ορέξεις του Λιονέλ Μέσι και την έμπνευση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε τον Αργεντινό ως «ψευτοεννιάρι» και ο τελευταίος έκανε... όργια. Πέτυχε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ στον Ανρί, στο ιστορικό 2-6 της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα αποτέλεσμα που «σφράγισε» την κατάκτηση του τίτλου για τους Καταλανούς.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-2 (27/4/2011)

Τα 26 τέρματα που έχει σημειώσει απέναντι στη «βασίλισσα» τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών σε clasico. Τα 24 από αυτά έχουν επιτευχθεί σε εγχώριες διοργανώσεις και τα άλλα δύο στο Champions League. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα τέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά της σεζόν 2010-11, με τον Μέσι να παίρνει από το χέρι την ομάδα του και να την οδηγεί στον τελικό (και μετέπειτα στο τρόπαιο). Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο Μπερναμπέου, ο Αργεντινός σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, στη νίκη των «μπλαουγκράνα» με 0-2. Ένα αποτέλεσμα, που ουσιαστικά έστειλε την Μπαρτσελόνα στον τελικό, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4 (23/3/2014)

Η μάχη του τίτλου είχε κορυφωθεί στην Ισπανία, με την Μπαρτσελόνα να έχει μείνει λίγο πιο πίσω από τη Ρεάλ (-4) και τν Ατλέτικο (-1). Το ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής στο Μπερναμπέου ήταν η τελευταία ευκαιρία για τους «μπλαουγκράνα» να μείνουν ζωντανοί στην κούρσα. Και ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να την αξιοποιήσει. Στο ξεκίνημα έδωσε μια ασίστ στον Ινιέστα και στη συνέχεια ο ίδιος έφτασε στο δεύτερο χατ-τρικ της καριέρας του απέναντι στη Ρεάλ (το πρώτο ήταν το 2007). Σε ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, ο Αργεντινός ισοφάρισε δύο φορές (2-2, 3-3) και λίγο πριν το τέλος έδωσε με πέναλτι τη χαριστική βολή στη «βασίλισσα», για το τελικό 3-4.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-3 (23/4/2017)

672 τέρματα πέτυχε με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» ο Λιονέλ Μέσι και το Νο500 το σημείωσε σε clasico, μέσα στο Μπερναμπέου. Το +6 που είχε η Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα πριν το ντέρμπι της 33ης αγωνιστικής της έδινε και το «μαξιλαράκι» της ισοπαλίας, προκειμένου να αγγίξει τον τίτλο. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε, όμως, αντίθετη άποψη. Πέτυχε δύο γκολ, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-3 και την κράτησε ζωντανή στην κούρσα του πρωταθλήματος. Το δεύτερο, μάλιστα, προκάλεσε... εμφράγματα στην εξέδρα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις, ο Μέσι έγινε τελικός αποδέκτης μιας υποδειγματικής αντεπίθεσης, σημειώνοντας το buzzer beater της νίκης. Και στη συνέχεια έδειξε τη φανέλα του στο κοινό, που τον αποδοκίμαζε.

gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα