Ο Κύπριος γιατρός που έκανε «δεύτερο σπίτι του» τα νοσοκομεία στη Μελβούρνη

Πρόταση για να ανακηρυχθεί ο Κύπριος ιατρός, Στέφανος Ηροδότου, «Λέκτορας της Χρονιάς» υπέβαλαν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μελβούρνης

Ο Κύπριος ιατρός μιλώντας στον «Νέο Κόσμο» δήλωσε ότι αποτελεί για τον ίδιο μεγάλη τιμή η πρόταση των φοιτητών του.

Μια πρόταση που αποκτά ξέχωρη σημασία αφού ο Δρ. Ηροδότου είχε και πέρυσι ανακηρυχθεί «Λέκτορας της Χρονιάς» από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μελβούρνης στο δημόσιο νοσοκομείο Northern Hospital.

Εδώ και 40 χρόνια ο Δρ. Ηροδότου έχει κάνει «δεύτερο σπίτι

του» τα δημόσια νοσοκομεία της Μελβούρνης.

Γεννημένος στην Κύπρο σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο τις επιστημονικές τους γνώσεις.

«Συνεχίζω με τον ίδιο ενθουσιασμό και σήμερα γιατί για μένα η ιατρική είναι προσφορά και όχι επάγγελμα που θα μου δώσει χρήματα».

Και ακόμα, στην εποχή της πανδημίας, ο Δρ. Ηροδότου συνεχίζει να προσφέρει και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.

«Άξιος επιστήμονας», «εξαίρετος άνθρωπος», «έντιμος», «συνεπής», «δοτικός» και «ταπεινόφρων» είναι μερικά από τα σχόλια των φοιτητών του.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Ηροδότου εργάστηκε στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Μελβούρνης. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών/ Emergency Department, πρώτα του Preston And Northcote Community Hospital (P.A.N.C.H.) και στη συνέχεια του Northen Hospital.

Υπήρξε μάλιστα ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Τμήματος του Northen Hospital και συνέβαλε στην ίδρυση (και εξακολουθεί να συμβάλλει) στη διοίκηση και λειτουργία του. Υπήρξε επίσης μέλος διάφορων επιτροπών του νοσοκομείου (Εκπαιδευτικής Επιτροπής, Επιτροπής Ασφάλειας και Αποτελεσμάτων/ Safety and Outcomes, Επιτροπής Αξιολόγησης του Τμήματος, κ.λπ).

Για τη μεγάλη και συνεχή του προσφορά τιμήθηκε επανειλημμένα από το νοσοκομείο, με τιμητικές διακρίσεις, πλακέτες, αναφορές, διοργάνωση εκδηλώσεων προς τιμή του.

Εκτός από τον καθαρά ιατρικό του ρόλο στα δύο νοσοκομεία, ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στον τομέα της Κλινικής Ιατρικής. Από το 2001 υπήρξε υπεύθυνος για την περαιτέρω νοσοκομειακή εκπαίδευση νοσηλευτών και ειδικευόμενων γιατρών.

Το 2013 του απενεμήθη ο τίτλος Fellow από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μελβούρνης για την προσφορά και το βασικό του ρόλο στη διοργάνωση μαθημάτων και πρακτικής εξάσκησης ομάδων φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, που τοποθετούνται στο Northen Hospital. Εξακολουθεί να είναι επικεφαλής του προγράμματος.

Για το ρόλο του αυτό τιμήθηκε επανειλημμένα από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και του απονεμήθηκε ο τίτλος/ award: «Δάσκαλος της Χρινιάς»/ «Teacher of the Year» για οκτώ συνεχή έτη (2012-2019).

Διαβάστε επίσης:

Αρμεύτης: Δραματικές οι ώρες εντός κι εκτός ΜΕΘ – Μόνη λύση το lockdown

Οι νοσηλευτές η «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ ασθενών με τις οικογένειες τους

Πηγή: Νέος Κόσμος

Keywords
Τυχαία Θέματα