Ο Κρίστης σκιαγράφει την Τρακάι

«Αν είναι σοβαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», δήλωσε στο Sigmalive ο Κρίστης Ανδρέου για τις επικείμενες αναμετρήσεις του Απόλλωνα κόντρα στην Λιθουανική Τρακάι.

Ο νεαρός πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ο οποίος αγωνίζεται στο Λιθουανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της υπερδύναμης Ζαλγκίρις, γνωρίζει πάρα πολύ καλά την προσεχή αντίπαλο του Απόλλωνα και τη σκιαγραφεί μέσω της ιστοσελίδας μας.

Ο 21χρονος επιθετικός ανέφερε τα πλεονεκτήματα

και τα μειονεκτήματα της Τρακάι, τι σύστημα παίζει, τι πρέπει να προσέξει ο Απόλλωνας, που και πως να την «χτυπήσει» και που θα τερμάτιζε αν αγωνιζόταν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Καταλήγοντας μίλησε και για το μέλλον του.

«Πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση, αλλά δεν είχε κάτι σπουδαίο να δείξει. Απλά μαζί μας, όπως και όλοι οι αντίπαλοι κάνουν το παιγνίδι της χρονιάς, αλλά υπάρχει και η ιδιαιτερότητα ότι το Ζαλγκίρις – Τρακάι είναι τοπικό ντέρμπι. Φέτος άλλαξε πάρα πολλά, προς το καλύτερο. Άλλαξε προπονητή , ποδοσφαιριστές και παίζει 4-4-2. Δίνει πολλή έμφαση στην επίθεση.

Φέτος χάσαμε 2-1, αλλά κυρίως λόγω ατυχίας. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, τριπλάσιες από την Τρακάι αλλά χάσαμε. Η άμυνα της μπάζει από παντού. Είναι αργοί και χωρίς καθόλου ποιότητα. Ο Απόλλωνας μπορεί πολύ εύκολα να εκμεταλλευτεί τα άκρα του και να χτυπήσει στην κόντρα την αντίπαλο του. Πιστεύω με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσει πάρα πολλούς κινδύνους».

Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει;
«Ναι. Ο David Arshakyan. Είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Νεαρός, ψηλός φιλόδοξος και ταλαντούχος. Το παιγνίδι της Τρακάι είναι βασισμένο στον Αρμένιο επιθετικό. Οι συμπαίκτες του προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ύψος του. Με βαθιές μπαλιές προσπαθούν να τον εντοπίσουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Παράλληλα, μπορεί να … σπάσει την μπάλα στα φτερά και οι γρήγοροι ακραίοι να τον τροφοδοτήσουν και πάλι με σέντρα. Στον προηγούμενο γύρο σκόραρε χατ τρικ κόντρα στην Τόρσβαν. Καλά θα κάνουν οι αμυντικοί του Απόλλωνα να προσέξουν πολύ τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και να τον … αφοπλίσουν».

Η έδρα της Τρακάι;
«Δεν είναι καυτή. Δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Απόλλωνας στο συγκεκριμένο κομμάτι. Παίρνουν λίγο κόσμο στις εγχώριες διοργανώσεις Θα έχει 50 – 100 άτομα να φωνάζουν, οι άλλοι θα παρακολουθούν».

Αν είναι πλεονέκτημα η ετοιμότητα των Λιθουανών;
«Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Σίγουρα είναι πιο έτοιμη από τον Απόλλωνα. Έχει πολλά παιγνίδια στα πόδια της αλλά αυτό ίσως να δημιούργησε και κούραση»

Αν αγωνιζόταν στο κυπριακό πρωτάθλημα;
«Πέρυσι μπορεί και να κινδύνευε. Φέτος , όμως, θα τερμάτιζε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα»

Τα προγνωστικά του
Ο Απόλλωνας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Απλά να είναι προσεχτικός και σοβαρός. Δεν πρέπει να υποτιμήσει την Λιθουανική ομάδα.

Για τον ίδιο…
Φέτος δεν έχω πολύ χρόνο συμμετοχής. Η ομάδα απέκτησε τρεις Βραζιλιάνους επιθετικούς και έτσι περιορίστηκε ο χρόνος μου συγκριτικά με πέρυσι. Πάλι, όμως, αγωνίζομαι αλλά κάποτε βασικός. Απέκτησα εμπειρίες και είναι πολύ καλό για μένα.

Τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται το συμβόλαιο μου και θα αποφασίσω για το μέλλον μου. Μπορεί και να μείνω. Μέχρι τώρα με βολιδοσκόπησαν κάποιες ομάδες, αλλά είναι γρήγορα ακόμα να αποφασίσω.

Στο παρών στάδιο δεν σκέφτομαι την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα