Ο Κωστής Ευσταθίου σημείωσε στην ΚΣΣΕ τον ρόλο των μουσείων

Τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο και τη συμβολή των μουσείων στον διαπολιτισμικό διάλογο και στη διάδοση των αξιών της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο υπογράμμισε την Τρίτη ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Πολιτισμού, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), τον θεσμό του Ετήσιου Βραβείου Μουσείου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,

ο κ. Ευσταθίου είπε πως η απονομή του φετινού βραβείου στο Μουσείο των Εργαζομένων της Κοπεγχάγης, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναγνώρισης των αγώνων των εργαζομένων στη Δανία και αλλού.

Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι τα μουσεία έχουν παύσει πλέον να λειτουργούν ως μια νοσταλγική αναπαράσταση του παρελθόντος, αλλά, μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και εργαλεία, θέτουν και διερευνούν καίρια ερωτήματα συναφή με την πολύπλοκη και σύνθετη σημερινή πραγματικότητα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η ανθρώπινη ύπαρξη και δράση.

Ακολούθως, ο κ. Ευσταθίου παρέστη στην εκδήλωση για την απονομή του φετινού βραβείου Μουσείου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην παρουσία του Προεδρου της ΚΣΣΕ Tiny Kox και άλλων αξιωματούχουν του Οργανισμού.   

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα