«Ο κόσμος στην Καταλονία έχει το δικαίωμα να διαδηλώσει»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πήρε θέση για τις εξελίξεις στην Καταλονία, τονίζοντας πως οι πολίτες της Βαρκελώνης έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας.

Στην... άκρη άφησε τη νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου ο Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις στη Βαρκελώνη, λόγω της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών. Ο προπονητής των Μπλαουγκράνα χαρακτήρισε θετική την διαδήλωση,

εξηγώντας πως οι πολίτες θέλουν να προστατεύσουν τη χώρα τους.

Ο προπονητής των Καταλανών ανέφερε: «Είμαι από τη Γιουγκοσλαβία, που δεν υπάρχει πλέον. Η κατάσταση εκεί ήταν πιο σοβαρή απ' ότι εδώ. Έχω πολλούς φίλους στην Καταλονία, κάποιοι συμφωνούν με την ανεξαρτησία, κάποιοι όχι. Εγώ είμαι μόνο προπονητής, αλλά ως άνθρωποι επηρεαζόμαστε από την πολιτική.

Πιστεύω ότι η διαδήλωση στην Καταλονία είναι θετική, επειδή δεν μπορώ να καταλάβω την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας. Αν αποφευχθεί η Βία, θεωρώ ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν και να γνωστοποιήσουν τη γνώμη τους, επειδή είναι η χώρα τους. Η Καταλονία είναι η χώρα τους, πώς μπορώ να έχω γνώμη για το σπίτι τους;»

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα