Ο κόσμος είναι εναντίον

Η Βραζιλία διανύει περίοδο σοβαρής πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Το γεγονός αυτό φαίνεται παντού. Υπάρχει φτώχια στη χώρα και φυσικά στο Ρίο, μία μεγαλούπολη αρκετών εκατομμυρίων κατοίκων. Έτσι, είναι φυσιολογικό μια διοργάνωση που κοστίζει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ και αντλεί πολύτιμους πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο, να μην είναι καθόλου δημοφιλής στους Καριόκας.

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *

* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Στο δρόμο μας προς την τελετή έναρξης

στο Μαρακανά, ενώ περνούσαμε μέσα από φτωχικές γειτονιές, είδαμε κόσμο να κάνει σήμα με τον αντίχειρα κάτω προς το λεωφορείο μας. Την ίδια μέρα, έγιναν επεισόδια και χρήση δακρυγόνων κοντά στο ιστορικό ποδοσφαιρικό στάδιο, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Αγώνων. Παρόμοιες διαμαρτυρίες λαμβάνουν χώρα εδώ και πολύ καιρό.

Γενικά, το Ρίο δεν δείχνει να γιορτάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κλίμα δεν είναι γιορτινό, η πόλη δεν δείχνει να χαίρεται την εκεί παρουσία των κορυφαίων αθλητών του κόσμου. Πρέπει πλέον να περιμένουμε μέχρι το τέλος των Αγώνων, στις 21 Αυγούστου, για να κάνουμε μια τελική προσέγγιση στο θέμα ασφάλειας της διοργάνωσης του Ρίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα