Πρεμιέρα για την Εθνική Ελπίδων

Από την Ολλανδία αρχίζει η δράση στον όγδοο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 της UEFA.

Η Εθνική μας θα αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις της με αντίπαλο την Ολλανδία στο «Stadion De Adelaarshorst» στην πόλη Deventer και το παιχνίδι θα αρχίσει στις 19:30 (ώρα Κύπρου).

Η προετοιμασία ενόψει της πρεμιέρας ολοκληρώθηκε χθες το

απόγευμα στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Οι νεαροί διεθνείς μας αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν σε αυτή την πρεμιέρα και δηλώνουν αποφασισμένοι για το καλύτερο.

Ο Ιωάννης Κούσουλος σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, πόσο μάλλον σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την παραδοσιακά δυνατή Ολλανδία. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε κέρδος.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή που προηγήθηκε με τους φιλικούς αγώνες προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά και πιστεύω ότι οι εμπειρίες που απέκτησε η ομάδα μέσα από αυτούς τους δύσκολους αγώνες θα βοηθήσουν στη γενικότερη προσπάθεια που θα καταβάλουμε για έντονη παρουσία στην προκριματική φάση της νέας διοργάνωσης».

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Ισλανδός Thorvaldur Arnason (διεθνής από το 2010) με βοηθούς τους συμπατριώτες του Johann Gunnar Gudmundsson (διεθνής από το 2008) και Frosti Vidar Gunnarsson (διεθνής από το 2009). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Vilhjalmur Alvar Thorarinsson.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα (χωρητικότητας 9 χιλιάδων θέσεων) αναμένεται να γεμίσει καθώς παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον στην προπώληση των εισιτηρίων.

Η Κύπρος κληρώθηκε στον 8ο όμιλο με αντιπάλους τη Λευκορωσία, την Τουρκία, τη Σλοβακία και Ολλανδία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της UEFA, σχηματίστηκαν επτά όμιλοι των έξι ομάδων και δύο όμιλοι των πέντε ομάδων. Η Εθνική μας κληρώθηκε σε όμιλο των πέντε ομάδων.

Στην τελική φάση θα προκριθεί η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες των ομίλων θα δώσουν διπλούς αγώνες μπαράζ όπου θα κριθούν άλλα δύο εισιτήρια.

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης άρχισαν τον Μάρτιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2016, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν μεταξύ 7-15 Νοεμβρίου 2016.

Μαζί με τη διοργανώτρια χώρα, την Πολωνία, που δεν θα λάβει μέρος στην προκριματική φάση, η τελική φάση θα γίνει τον Ιούνιο του 2017 με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων που θα κληρωθούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Το πρόγραμμα της Εθνικής μας για το 2015:

4 Σεπτεμβρίου 2015: Ολλανδία - Κύπρος

8 Οκτωβρίου 2015: Σλοβακία - Κύπρος

13 Οκτωβρίου 2015: Κύπρος - Λευκορωσία

12 Νοεμβρίου 2015: Κύπρος - Τουρκία

17 Νοεμβρίου 2015: Λευκορωσία – Κύπρος

Keywords
Τυχαία Θέματα