«Ο Κλοπ έδωσε νοοτροπία νικητή στη Λίβερπουλ»

Έχουν περάσει 13 μήνες από τότε που ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ και ο άσος της ομάδας, Φιλίπε Κουτίνιο, εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι ο Γερμανός προπονητής έδωσε νοοτροπία νικητή στους παίκτες των «κόκκινων», ενώ, παράλληλα, τόνωσε την αυτοπεποίθησή τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι 18 φορές πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι πανηγύρισαν τον τελευταίο τίτλο τους πριν από 26 χρόνια, να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης στην Premier League με 26 βαθμούς μετά

από 11 αγώνες, ενώ, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες, αναμετρώνται το Σάββατο με τη Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις».

«Η νοοτροπία νικητή, αυτό έφερε ο προπονητής. Δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτό» τόνισε ο Βραζιλιάνος μέσος, με σημερινές δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του συλλόγου, και συνέχισε: «Δίνει αυτοπεποίθηση στουος παίκτες. Νομίζω ότι σήμερα πιστεύουμε περισσότερο στις δικές μας δυνατότητες και αυτό μας έχει κάνει καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο. Από τότε που ήρθε, το έργο που έχει εφαρμόσει είναι οι ιδέες του. Κάνουμε προπόνηση και προετοιμάζουμε το παιχνίδι ανάλογα με τον αντίαπλο, αλλά πάντα ζητάει το ίδιο πράγμα, σκληρή δουλειά με πολλή αφοσίωση. Είναι μια ομάδα που βάζει πολλή πίεση στον αντίπαλο και αυτό μας ζητά να κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η Λίβερπουλ ανακοίνωσε στις 8 Οκτωβρίου 2015 την πρόσληψη του Κλοπ, ο οποίος διαδέχθηκε στο «τιμόνι» της ομάδας τον Μπρένταν Ρότζερς. Είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2015 από την τεχνική ηγεσία της Ντόρτμουντ, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2011, 2012), ένα κύπελλο (2012) και δύο Σούπερ Καπ (2013, 2014), ενώ οδήγησε το 2013 τους «κιτρινόμαυρους» στον τελικό του Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα