Ο Καναδάς θα δώσει 33 εκ. για την αγορά αεράμυνας για την Ουκρανία

Ο Καναδάς θα συνεισφέρει 33 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (24,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε μια συνεργασία της οποίας ηγείται η Βρετανία που αγοράζει εξοπλισμό αεράμυνας για την Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αποκρούσει επιθέσεις από ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας, Μπιλ Μπλερ.

Σε δήλωσή του, ο Μπλερ είπε ότι η συνεισφορά ήταν μέρος της στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά για το Κίεβο που ανακοίνωσε τον Ιούνιο ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Ο Καναδάς, ο τόπος

κατοικίας μιας από τις μεγαλύτερες ουκρανικές διασπορές στον κόσμο, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου. Από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, η Οτάβα έχει δεσμεύσει περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά σε βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά σε στρατιωτική βοήθεια.

Η συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία και τη Δανία, στοχεύει στην αγορά εκατοντάδων πυραύλων αεράμυνας μικρού και μεσαίου βεληνεκούς και συναφών συστημάτων.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα