Ο καλός καιρός της Κύπρου "μάγεψε" τους τουρίστες

Με τον τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα ή Πορτογαλία; Πού να πάτε για τον καλύτερο καιρό στον κόσμο» η ιστοσελίδα, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο με τις Daily και Sunday Εxpress στέλνει την χώρα μας "στα ύψη". Αυξημένη η ροή αφίξεων από τη Βρετανία, αναφέρει στο SigmaLive ο Πρόεδρος του ΚΟΤ.

Για τους περισσότερους ο καλός καιρός είναι βασική προϋπόθεση όταν έρχεται ώρα επιλογής ταξιδιωτικού προορισμού.

Η

έρευνα, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα και διεξήχθη από την χιλιάδες χρήστες του InterNations, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για το "νησί της Αφροδίτης".

Βάση των αποτελεσμάτων της, η Κόστα Ρίκα κατακτά την κορυφή, με 71% των ερωτηθέντων, που ζουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να τη βαθμολογούν ως «πολύ καλή».

Δεύτερη στη λίστα είναι, όπως γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο, «η αγαπημένη των Βρετανών, Κύπρος». Συνολικά 69% των Βρετανών ομογενών βαθμολογούν τη χώρα μας ως «πολύ καλή». Οι νέες φιλίες που δημιουργούν, η προσωπική ασφάλεια, που αισθάνονται και η οικειότητα, που αναπτύσσεται εντός της τοπικής κοινότητας είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους ψηφίζουν τη χώρα μας.

Τρίτη στην κατάταξη έρχεται η Ελλάδα. Με ένα τόσο όμορφο καιρό, οι Βρετανοί ομογενείς στην Ελλάδα μπορούν να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες, γράφει, ενώ, ειδική αναφορά γίνεται στο «εκπληκτικό φαγητό».

Η Μάλτα, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Ισπανία, η Νότιος Αφρική, το Μεξικό και η Πορτογαλία ολοκληρώνουν την λίστα των 10 χωρών με το καλύτερο κλίμα.

Η έρευνα θεωρείται ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, καθώς, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τουλάχιστον 14,000 πολιτών, από όλες τις χώρες στον κόσμο.

Ταξίδι για μια φωτογραφία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός, ότι 25% των Βρετανών παραδέχεται ότι επισκέπτεται νέους προορισμούς απλά και μόνο για να ανεβάσει μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόεδρος ΚΟΤ: Προβλέπουμε μεγάλη αύξηση του τουρισμού

Κληθείς να σχολιάσει τη μεγάλη αυτή έρευνα, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, Άγγελος Λοίζου, ανέφερε στο SigmaLive, ότι η Κύπρος σε αντίθεση με τους άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς, προσφέρει, μεταξύ άλλων, ένα «υγιές» κλίμα.

Για εννέα μήνες η Κύπρος προσφέρει ηπιότερο κλίμα, σε σύγκριση, με αυτό στις βόρειες χώρες, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την τουριστική ροή από την Ευρώπη, ο κ.Λοίζου είπε πως για το 2016 προβλέπεται, ότι θα έχουμε τεράστια αύξηση συγκριτικά με πέρσι.

Οι λόγοι είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων και η απόφαση των Βρετανών για Βrexit.

Εξού και το γεγονός, ότι η αύξηση στις αφίξεις Βρετανών είναι ίσως η μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή που παρατηρείται από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ωστόσο, όπως είπε και παλαιότερα, το Brexit δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον κυπριακό τουρισμό του τρέχοντος έτους. Υπάρχει, όμως, προβληματισμός για το μετά, δηλώνει.

Ο παράγοντας "πραξικόπημα"

Σε ό,τι αφορά τη μείωση αφίξεων στα κατεχόμενα, κάτι για το οποίο έκανε πρόσφατα εκτενή αναφορά ο τουρκοκυπριακός Τύπος, ο κ. Λοίζου αναφέρει:

Σύμφωνα πάντα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο υπήρξε μείωση των αφίξεων στα κατεχόμενα, καθώς, μεγάλος αριθμός των τουριστών ταξιδεύουν από την Τουρκία. Παρ’ όλ’ αυτά πολίτες και από άλλες χώρες, που ταξιδεύουν μέσω των κατεχομένων διατηρούν τους προβληματισμούς.

Είναι λογικό να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι θα μας επηρεάσει προς το θετικό εάν κάποιοι επιλέξουν να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές, αντί στα κατεχόμενα, καταλήγει.

Tweet to @donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα