Ο καιρός στην Κύπρο μέχρι το Σάββατο

Η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί από την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη μέχρι και αύριο, Τετάρτη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αρχικά

στα δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νωρίς το πρωί κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά το απόγευμα, στα δυτικά και νοτιοδυτικά, μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αν και κατά διαστήματα θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες τα απογεύματα της Παρασκευής και του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά ενδέχεται τοπικά να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται σταδιακή μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα