Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι ενεργεί «με ισχύ» στην πόλη Χαν Γιούνις

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ενεργεί «με ισχύ» γύρω από την πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, που υφίσταται σφοδρούς βομβαρδισμούς και κοντά στην οποία άρχισαν να εισέρχονται ισραηλινά άρματα μάχης.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εκσκαφείς εισήλθαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας

της Γάζας, στο ύψος της Χαν Γιούνις, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, που έπληξε δύο σχολεία στη βόρεια Γάζα

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, που έπληξε δύο σχολεία όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι στη συνοικία Νταράτζ, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να επαληθευτεί η πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού ανέφερε πως οι εν λόγω πληροφορίες ερευνούνται.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου με τον πρόεδρο Μιλέι

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε σήμερα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι και τον ευχαρίστησε για την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ιερουσαλήμ, έγινε γνωστό από το γραφείο του Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου συνεχάρη τον Μιλέι για την εκλογική νίκη του και τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς.

«Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον εκλεγμένο πρόεδρο για την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ιερουσαλήμ και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Ισραήλ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Η υπεράσπιση της Γάζας σημαίνει υπεράσπιση της Κων/πολης &Τουρκίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα