Ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε την Σακλαουίγια από το ISIS

Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις απελευθέρωσαν σήμερα από το Ισλαμικό Κράτος, την πόλη Σακλαουίγια, που βρίσκεται κοντά στη Φαλούτζα, στη δυτική επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, σύμφωνα με ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Οι ιρακινές δυνάμεις με την υποστήριξη σιιτών και σουνιτικών παραστρατιωτικών δυνάμεων μπήκαν στην πόλη, γύρω στο μεσημέρι.

Η Σακλαουίγια βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Φαλούτζα, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ στα δυτικά της Βαγδάτης. Τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

των ιρακινών δυνάμεων και των παραστρατιωτικών μονάδων υποστηρίζουν μαχητικά αεροσκάφη της διεθνούς αεροπορικής συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι ιρακινές δυνάμεις ελέγχουν το κτίριο διοίκησης στην πόλη Σακλαουίγια, ενώ οι μάχες συνεχίζονται στα νότια προάστια της πόλης, προκειμένου να εκδιωχθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που έγινε σήμερα με στόχο Ιρακινούς στρατιώτες σε πόλη, βόρεια της Βαγδάτης, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

Η επίθεση αυτή έγινε γύρω στο μεσημέρι, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε σε σημείο ελέγχου του ιρακινού στρατού, στην πόλη Ταρμίγια, δήλωσε η πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή, μέχρι στιγμής, ενώ επιθέσεις αυτού του τύπου πραγματοποιεί συνήθως, το Ισλαμικό Κράτος, στοχεύοντας τις δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται κόσμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα