Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο -Η Γαλλίδα καλόγρια απολαμβάνει το κρασί της

Μια καλόγρια 118 χρονών που ζει σε οίκο ευγηρίας στη νότια Γαλλία έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Η αδελφή André είναι επίσης η γηραιότερη εν ζωή μοναχή στον κόσμο και η γηραιότερη μοναχή όλων των εποχών, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αρχή που έσπασε το ρεκόρ τη Δευτέρα.

Γεννημένη ως Lucile Randon στις 11 Φεβρουαρίου 1904, η αδελφή André έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θρησκευτική υπηρεσία, ανέφερε η δήλωση. Πριν γίνει

καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε ένα νοσοκομείο.

Η αδελφή André, που ζει κοντά στη γαλλική πόλη Τουλόν, είναι επίσης η γηραιότερη επιζών του Covid-19 στον κόσμο. Η δήλωση των ρεκόρ Γκίνες ανέφερε ότι βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές του 2021, αλλά ανάρρωσε πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες, ακριβώς την ώρα που έκλεινε 117α γενέθλιά της.

Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RMC Story την Τρίτη, η αδελφή André φάνηκε να έχει ανάμεικτα συναισθήματα που έγινε το νέο γηραιότερο εν ζωή άτομο.

«Νιώθω ότι θα ήμουν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν με θέλει ακόμα», είπε, αποκαλώντας τον τίτλο «θλιβερή τιμή».

Εξέφρασε όμως και τη χαρά της που την προσέχει η οικογένειά της.

Η αδελφή André απολαμβάνει σοκολάτα και κρασί -- και πίνει ένα ποτήρι κάθε μέρα -- το γηροκομείο της, Résidence Catherine Labouré, επιβεβαίωσε στο CNN την Τρίτη.

Όταν έκλεισε τα 118 νωρίτερα φέτος, η ηλικιωμένη καλόγρια έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα γενεθλίων από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν -- τον 18ο Γάλλο πρόεδρο της ζωής της -- σύμφωνα με ένα tweet από το γηροκομείο. Υπήρξαν επίσης 10 διαφορετικοί Πάπες που ηγήθηκαν στην Καθολική Εκκλησία από τότε που γεννήθηκε.

Η αδερφή André έγινε η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τον θάνατο της Kane Tanaka, μιας Γιαπωνέζας που είχε προηγουμένως πιστοποιηθεί ως το γηραιότερο άτομο στον κόσμο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 119 ετών στις 19 Απριλίου.

Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου που έχει καταγραφεί ποτέ ανήκει επίσης σε Γαλλίδα. Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875, η ζωή της Jeanne Louise Calment διήρκεσε 122 χρόνια και 164 ημέρες, σύμφωνα με τη δήλωση των ρεκόρ Γκίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα