Ο Γιανέβσκι είχε κερδίσει έναν πόντο, πριν καν εμφανιστεί στο ΓΣΠ

Σύμφωνα μ’ ένα γνωστό ποδοσφαιρικό αξίωμα «τα 1-0 είναι νίκες του προπονητή». Δεν έχει διαχρονική ή απόλυτη ισχύ, ενώ εφαρμογή βρίσκουν και κάποιες παραλλαγές του. Το 0-0 της ΑΕΛ με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, επί παραδείγματι, ήταν μια ισοπαλία του προπονητή.

Πριν τον βαθμό στη Λευκωσία ο Τσέντομιρ Γιανέβσκι είχε πιστωθεί

τον πόντο ότι δεν είχε… δειλιάσει μπροστά στην πρόκληση. Δέχτηκε να διαχειριστεί ένα ρόστερ που δεν έχει στελεχώσει και προετοιμάσει, που δεν είχε καν το χρόνο να το γνωρίσει καλά, που ήταν ισόβαθμο του ουραγού, που είχε μπροστά του τα ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.

Με τα δεδομένα που είχε στα χέρια του αποδείχθηκε άκρως πραγματιστής. Ήξερε (και ξέρει) πολύ καλά ότι ακόμη δεν είναι -ακόμη- σε θέση (να χτυπά στα ίσα και) να κερδίζει ντέρμπι, πως η ψυχολογική και αγωνιστική ανάτασή της περνά μέσα από την αποφυγή άθροισης περαιτέρω ηττών.

Η ΑΕΛ στο ΓΣΠ ήταν μια ομάδα σε αποστολή: να μη χάσει. Η λέξη-κλειδί είναι η «ομάδα». Υπό αντίξοες συνθήκες ο Γιανέβσκι παρουσίασε ένα ομοιογενές σύνολο, με υπερχειλίζουσα διάθεση αυτοθυσίας, αποφασισμένο να πωλήσει ακριβά το τομάρι του και να απομυζήσει κάθε ευκαιρία που θα του προσέφερε ο αντίπαλος.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια της ανάλυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα