Ο Φ.Ερωτοκρίτου στο SigmaliveSports για το έπος του ΑΠΟΕΛ!

Σαν σήμερα ο ΑΠΟΕΛ, ζούσε κάτι που ίσως να μην το πίστευε και όμως το κατάφερε! Η πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Κανένας ΑΠΟΕΛίστας δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή την βραδιά, πόσο μάλλον αυτοί που ήταν στην ομάδα πριν τέσσερα χρόνια. Παίκτες, διοίκηση, προπονητές... Με αφορμή το έπος του ΑΠΟΕΛ, το SigmaliveSports συνομίλησε με τον τότε πρόεδρο των "γαλαζοκιτρίνων" Φοίβο Ερωτοκρίτου γι' αυτή την μεγάλη βραδιά,

γι' αυτό που φάνταζε άπιαστο όνειρο και όμως ο ΑΠΟΕΛ το κατάφερε, η πρώτη κυπριακή ομάδα στο νησί. "Δεν πιστεύω ότι ολοκληρώθηκα σαν ΑΠΟΕΛίστας", η δήλωση του κ. Ερωτοκρίτου, έχοντας μία κρυφή ελπίδα για το κάτι παραπάνω, αντιλαμβανόμενος όμως την πραγματικότητα.

ΑΠΟΕΛ: Τέσσερα χρόνια από το ΈΠΟΣ (vid&pics)

Συνέντευξη στην Άντρια Χήρα

«Ήταν κάτι το οποίο δεν περιμέναμε και πραγματικά όταν έτυχε, το άξιζε τότε να πετύχει το ΑΠΟΕΛ, ήταν πρωτόγνωρο συναίσθημα, είμαι περήφανος, δεν μπορώ να περιγράψω τι νιώσαμε εκείνο το βράδυ. Το έζησα πολύ έντονα, δεν ήταν μόνο η πρόκριση ήταν και το οικονομικό όφελος το οποίο ήταν βασικό οικονομικό έσοδο για τον ΑΠΟΕΛ. Ήταν η πρώτη φορά που κυπριακή ομάδα είχε καταφέρει αυτό τον άθλο, ένιωσα περήφανος για τους παίκτες μου για τον προπονητή που είχαμε. Να σας πω και κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήλπιζα και προσευχόμουν να τα καταφέρουμε, όπως και έγινε. Αυτά που ακολούθησαν μετά την πρόκριση ήταν αγκαλιές, φιλιά, παίρναμε πολλά συγχαρητήρια».

Για το τι είπε στους παίκτες και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ημίχρονο του αγώνα: «Δεν ήμουν από τους προέδρους που κατέβαινε στα αποδυτήρια, πάντα ήμουν πάνω. Αυτή ήταν δουλειά του προπονητή και των συνεργατών του, όχι δικό μου. Είχα εμπιστοσύνη τόσο στους παίκτες όσο και στον προπονητή».

Για το αν ελπίζει ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να το πετύχει ξανά: «Ελπίζω πραγματικά να το ξαναζήσουμε, έχουμε μία καλή ομάδα, καλούς παίκτες, καλό προπονητή γιατί όχι;»

Για το μυστικό της τεράστιας αυτής επιτυχίας: «Δεν ήταν θέμα χημείας ή οτιδήποτε άλλο, υπήρχε ηρεμία στην ομάδα, τα πάντα εξαρτιόταν από τον προπονητή, τα πάντα».

Για το αν είχε δώσει ως πρόεδρος πριμ στους παίκτες του για τα όσα πέτυχαν μετά και το τεράστιο οικονομικό όφελος: «Να σας πω την αλήθεια δεν έδωσα τίποτα, ήταν όλο συμφωνημένα με τους παίκτες από την αρχή, πηγαίναμε βάση συμβολαίων.

Για το αν πιστεύει ο κ. Ερωτοκρίτου ότι με αυτό τον άθλο ολοκληρώθηκε σαν ΑΠΟΕΛίστας: «Όχι δεν πιστεύω ότι ολοκληρώθηκα, διότι πάντα ελπίζεις για το καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πετάμε στα σύννεφα, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές γνώστες της πραγματικότητας. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κατορθώσει κάτι τουλάχιστον φέτος να μπει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού κατακτήσουμε το πρωτάθλημα πρωτάθλημα, πιστεύω όμως ότι είναι εφικτό».

«Τότε ήταν διαφορετικές συγκυρίες, διαφορετικές καταστάσεις, μεγάλες επιτυχίες... Δεν ξεχωρίζω προσωπικά κάποιον όλοι οι παίκτες για εμένα ήταν το ίδιο, όλοι αγωνιζόντουσαν για τον ΑΠΟΕΛ, θα είναι αδικία να πούμε για κάποιον παίκτη ξεχωριστά. Είχαμε ομαδικότητα».

Για το πώς εισέπραξε όλη αυτή την επιτυχία: «Δεν δέχθηκα κάποιο τηλεφώνημα από ομάδες του εξωτερικού, όπου και αν πηγαίναμε όμως για να παίξουμε στο εξωτερικό πάντα μας αντιμετώπιζαν με σεβασμό, αποκτήσαμε τον σεβασμό όλων και σαν ΑΠΟΕΛ και σαν Κύπρος. Ελπίζω να επαναληφθεί αυτό που πετύχαμε εμείς. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει γίνει καλή διαχείριση στον ΑΠΟΕΛ».

Keywords
Τυχαία Θέματα