Ο Φέλπς ισοφάρισε ρεκόρ 2.168 χρόνων!

Ο Μάικλ Φελπς συνεχίζει να "γράφει" ιστορία, κατακτώντας το ένα μετάλλιο μετά το άλλο.

Η "σφαίρα της Βαλτιμόρης" έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης τα 21 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζοντας να καταγράφει απίστευτες επιδόσεις και νούμερα.

Η νίκη του μάλιστα στα 200μ. πεταλούδα, έδωσε στους Αμερικανούς την ευκαιρία να αναζητήσουν τα ρεκόρ που έχει "σπάσει" ο συμπατριώτης τους.

Χρειάστηκε μάλιστα να πάνε πολύ (πάρα πολύ) πίσω για να βρουν

το τελευταίο -ενδεχομένως- ρεκόρ που δεν είχε "σπάσει". Πόσο πίσω; 2.168 χρόνια. Ναι καλά διαβάσατε: 2.168 κρατούσε το τελευταίο ρεκόρ που δεν είχε ισοφαρίσει ή καταρρίψει ο Μάικλ Φελπς. Όπως λοιπόν τονίζει με δημοσίευμά του το SBNATION, ο 31χρονος κολυμβητής ισοφάρισε το ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου για τα περισσότερα χρυσά μετάλλια σε ατομικό αγώνισμα (σ.σ.: δεν συμπεριλαμβάνονται τα 4Χ100 και τα 4Χ200), φτάνοντας τα δώδεκα!

Όπως τονίζεται, ο αρχαίος ολυμπιονίκης τα κατάφερε το 152 π.Χ., έχοντας κατακτήσει μια ντουζίνα χρυσά μετάλλια στο στάδιο (μία διαδρομή του σταδίου, κάτι σαν τα σημερινά 200μ.), τον δίαυλο (δρόμος ταχύτητας με διπλή διαδρομή σταδίου, κάτι σαν τα σημερινά 400μ.) και τον οπλίτη (δρόμος ταχύτητας, όπου ο δρομέας έτρεχε φορώντας χάλκινη αμυντική πανοπλία), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 164 π.Χ., του 160 π.Χ., του 156 π.Χ. και του 152 π.Χ.. Μάλιστα, η "σφαίρα της Βαλτιμόρης" έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει κιόλας, αν καταφέρει να τερματίσει πρώτος είτε στα 100μ. πεταλούδα είτε στα 200μ. μικτής ατομικής.

#Olympics With his 12th inpidual Olympic title Michael Phelps equal the all time Olympic record set by Leonidas of Rhodes in 152 BC

— Hilary Evans (@OlympicStatman) August 10, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα