Ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Τατάρ στην Άγκυρα για τον οδικό χάρτη στο Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσκαλώντας τον στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη. 

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι ο Ερσίν Τατάρ κατά την λεγόμενη «προεδρία» του θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα της «τδβκ» (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος) με επιτυχία, ενώ τον διαβεβαίωσε

για την αμέριστη υποστήριξη της Τουρκίας στο θέμα των υδρογονανθράκων και του Κυπριακού.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πώς η στήριξη επαναπροσεγγιστών Ε/κ προς Ακιντζί βοήθησε Τατάρ (ΦΩΤΟ)

«Συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά σε κάθε επίπεδο όσον αφορά τις δραστηριότητές μας επί των υδρογονανθράκων της ανατ. Μεσογείου. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα προς την ίδια κατεύθυνση. Να μην έχετε καμία αμφιβολία για την υποστήριξή μας σε περίπτωση ανάγκης. Συγκεκριμένα, ο ΓΓ του ΟΗΕ προβλέπω ότι θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του μετά τις εκλογές για την επίλυση του Κυπριακού. Η Τουρκία και η «τδβκ» θα συζητήσουμε το επόμενο διάστημα τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσουμε σχετικά με το Κυπριακό. Σας συγχαίρω για άλλη μια φορά», ανέφερε ο Ερντογάν

LIVE: Η επόμενη ημέρα των «εκλογών»- Επιβεβαιώνει τις προθέσεις του ο Τατάρ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερσίν Τατάρ είχε και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ο οποίος, σύμφωνα με πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, φέρεται να εξέφρασε την ευχή ότι η "εκλογή" του «θα είναι η αρχή για καλύτερες μέρες συνεργασίας για το μέλλον μεταξύ Τουρκίας και "τδβκ"». «Η επιθυμία μας για μια πολύ ισχυρότερη Κύπρο πρώτα ο Αλλάχ θα επιτευχθεί. Ελπίζω ότι θα κάνουμε πολύ καλύτερα πράγματα μαζί», φέρεται να δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ

Ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ από τον λογαριασμό του στο τουίτερ συνεχάρη τον Ερσίν Τατάρ και ευχήθηκε τα αποτελέσματα των "εκλογών" να είναι καλορίζικα. 

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού  επίσης μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ συνεχάρη τον Ερσίν Τατάρ και ευχήθηκε η "εκλογή" του να είναι καλορίζικη για τους Τ/Κ. 

O Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ, συνεχάρη τον Ερσίν Τατάρ.

«Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα των "εκλογών" τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον της "τδβκ" θα είναι καλορίζικα για τον αδελφικό "Τ/κ λαό"», αναφέρει ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ συγχαίροντας μέσω τουίτερ τον Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι «η μοίρα της Τουρκίας και της "τδβκ" είναι κοινή. Την περίοδο ενώπιόν μας θα έχουμε μια πιο ισχυρή συνεργασία ιδιαίτερα στην ενέργεια και θα εμβαθύνουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας».

Ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά επίσης από τον λογαριασμό του στο τουίτερ συνεχάρη τον Ερσίν Τατάρ. «Τον συγχαίρω και του εύχομαι επιτυχία από τώρα. Ας είναι καλορίζικη (η "εκλογή" του) για τους Τ/Κ και για όλους μας», αναφέρει ο Φαχρετίν Κοτζά. 

Ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Νουρί Ερσόι από τον λογαριασμό του στο τουίτερ συγχαίρει επίσης τον Ερσίν Τατάρ και του εύχεται «επιτυχία στα νέα του ‘καθήκοντα’ στον δρόμο για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης "τδβκ"».

Keywords
Τυχαία Θέματα