Ο Ερντογάν και οι καυκάσιοι «συνεργάτες» του

Το πρώτο σημείωμα το οποίο συνέδεε τον Ερντογάν και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) με Καυκάσιους ισλαμιστές εκδόθηκε πριν δύο περίπου χρόνια. Το σημείωμα είχε τη σφραγίδα του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Τουρκία, του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαων (HDP) και ενημέρωνε εκτενώς την στρατολόγηση Καυκάσιων ισλαμιστών στον ακήρυχτο πόλεμο του Ερντογάν για επικράτηση του Ισλάμ αλλά και ως εργαλείο σε αποστολές εναντίον των Κούρδων στις ν/α επαρχίες της Τουρκίας.

Καθώς τότε κορυφώνονταν τα αποτρόπαια εγκλήματα του Ισλ. Κράτους στη

Συρία και η κορυφαία μάχη των Κούρδων στο Κομπανί όπου έφραξαν μόνοι τους το δρόμο στο Ισλαμικό κράτος, ελάχιστοι έδιναν σημασία στις πληροφορίες για επερχόμενους καυκάσιους ισλαμιστές. Ακολούθησαν και άλλες πληροφορίες οι οποίες υποδείκνυαν την στενότερη συνεργασία του Ερντογάν με τους Τσετσένους και άλλους ισλαμιστές οι οποίοι ανελάμβαναν συγκεκριμένες "αποστολές" καθοδηγούμενοι πάντα από την ΜΙΤ.

Μια από αυτές τις "αποστολές" υπήρξε και η επιδίωξη να εγκατασταθούν εντός των συμπαγών κουρδικών πληθυσμών με την στήριξη της ΜΙΤ η οποία περιελάμβανε χρηματοδότηση, παραχώρηση μικρο-επιχειρήσεων (ο Τουρκικός στρατός και διάφορα Ταμεία του ελέγχουν έμμεσα εκατοντάδες τέτοιες εγκαταστάσεις) και φυσικά πλήρη εγκληματική ασυλία εφόσον η εγκληματική συμπεριφορά επικεντρωνόταν στην εκδίωξη του Κουρδικού πληθυσμού.

Το "πακέτο" ήταν ιδιαίτερο ελκυστικό για ένα ισλαμιστή από την Τσετσενία ή άλλη περιοχή του Καυκάσου, ο οποίος ισλαμιστής με την εγκληματική καταπίεση ενάντια στους Κούρδους εντός Τουρκίας, είτε στην παραμεθόριο με Συρία, υπηρετούσε το "μεγάλο και πιστό αδελφό μουσουλμάνο", τον Ερντογάν. Αυτοί οι φανατικοί, κατευθυνόμενοι και υπό την κάλυψη της ΜΙΤ που τους παρέχει ασυλία σε κάθε έγκλημα τους σε συνδυασμό με τα εγκλήματα των ειδικών δυνάμεων του Τουρκικού στρατού, έκανε τη ζωή των Κούρδων αβίωτη.

Τα δύο τελευταία χρόνια πάνω από 400,000 Κούρδοι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους, όπως καταγγέλλει η εισηγήτρια της έκθεσης προόδου για την Τουρκία κ. Κ. Πίρι, γνωστή κατά τα άλλα για την στήριξη της προς την Τουρκία. Κάποιοι από τους καταδιωκόμενους Κούρδους, μεταξύ τους και μανάδες Γεζίτι των οποίων τα παιδιά απήχθηκαν από το Ισλ. Κράτος, έφτασαν μέχρι και τις Βρυξέλλες και διαδηλώνουν σε ένα πάρκο μόλις 500 μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί στο πάρκο τους επισκέφτηκα και μιλήσαμε για όλα.

Επανερχόμενοι στους καυκάσιους συνεργάτες του Ερντογάν, στις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία, πριν σχεδόν ένα περίπου χρόνο, το φιλοκουρδικό Κόμμα είχε εκδήλωση σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης όπου εκατοντάδες χόρευαν κυκλικά και εκδηλώθηκε ωμή δολοφονική επίθεση με δεκάδες σκοτωμένους και τραυματίες. Τις επόμενες μέρες η Αστυνομία συνέλαβε μερικούς υπόπτους με καταγωγή από τον Καύκασο.

Ποιες παρεμβάσεις έγιναν, τι πραγματικά συνέβηκε, κανένας δεν ξέρει αλλά οι ύποπτοι ελευθερώθηκαν, χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί κάτι επίσημο. Είναι σύνηθες στην Τουρκία, οι μυστικές υπηρεσίες να παρεμβαίνουν και να διακόπτουν έρευνες ή άλλες κρατικές διαδικασίες επικαλούμενες ζωτικά εθνικά συμφέροντα! Τις προάλλες είχαμε το μεγάλο μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Αυτή τη φορά οι δράστες έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί και είναι αδιαμφησβήτητα από τον Καύκαυσο, προερχόμενοι από τους στενούς και "φιλικούς" κύκλους του Ερντογάν.

Μέχρι που φτάνει το χέρι ή το μυαλό ενός αδίσταχτου ισλαμιστή μανιακού (και των συνεργατών του) που εύκολα θεωρούν κάθε ανθρώπινη ζωή αναλώσιμη και "χρήσιμο" κόστος για να προωθηθεί το "όραμα" ενός νεοσουλτάνο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αλλά μόνο να υποψιάζεται. Ίσως μια μέρα μάθουμε και μακάρι να είναι όλα εξαρχής λανθασμένα... Μακάρι!

Ο Κώστας Μαυρίδης είναι Ευρωβουλευτής

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα