Ο Ερντογάν αγνόησε πολίτη που του είπε «το σπίτι μου κάηκε, δεν έχω κανέναν»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει στρέψει μακριά πλέον τα αυτιά του στις επιθυμίες και τα αιτήματα των πολιτών του, σχολιάζουν τα αντιπολιτευόμενα μέσα. Τελευταίο παράδειγμα αυτό που συνέβη κατά τα εγκαίνια εθνικού κήπου στο Εσκισεχίρ.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: «Βροχή» αντιδράσεων για τους 10 persona non grata πρέσβεις

Ένας πολίτης που βρίσκονταν στα εγκαίνια φώναξε προς τον Τούρκο πρόεδρο ότι έχει οικονομικές του δυσκολίες. «Το σπίτι μου κάηκε, δεν έχω κανέναν», είπε, χωρίς ωστόσο αυτό να συγκινεί τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αφού έκανε

μια παύση για λίγο, σαν να μην άκουσε το αίτημα, είπε: "Είμαστε έτοιμοι;" για να κόψουν την κορδέλα

Ερντογάν: «Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι προσωρινά»

Λίγο αργότερα, υποστήριξε σε άλλη ομιλία του στο Εσκίσεχίρ ότι «τα προβλήματα που βιώνουμε είναι προσωρινά, αλλά τα κέρδη που θα αποκομίσουμε θα τα απολαμβάνουν γενιές και γενιές».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι το 2023 η Τουρκία θα αποτελεί μία από τις 10 πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Εκπρόσωπος CHP: «Πρέπει να στείλουμε τον Ερντογάν σπίτι του»

Η αντίδραση ήρθε αμέσως από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φαίκ Οζτράκ, ο οποίος προέβλεψε όχι μόνο δεν θα μπει η Τουρκία στις 10 πλουσιότερες, αλλά του χρόνου θα βγει κι από τις 20.

«Ακόμη χειρότερα! Σύμφωνα με τις προβλέψεις, γίνεται αντιληπτό ότι το 2022 του χρόνου, θα πέσουμε μια θέση ακόμη στην παγκόσμια κατάταξη, στην 22η θέση των πλουσιότερων χωρών του κόσμου. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Η Τουρκία πέφτει όσο βρίσκεται στα χέρια της ενός ανδρός αρχής κυβέρνησης του Ερντογάν.

Φυσικά, η Τουρκία έχει τη δύναμη και τις δυνατότητες να είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου. Αρκεί να μην δοθούν κι άλλα λεφτά στους 5 υπερ-εργολάβους του παλατιού. Για να αλλάξει αυτή η άθλια κατάσταση, είναι απαραίτητο να στείλουμε τον Ερντογάν σπίτι του με επείγουσες και δίκαιες εκλογές», έγραψε στο twitter.

Τέλος, ρώτησε σκωπτικά, παραπέμποντας σκωπτικά στη δήλωση Ερντογάν για ανεπιθύμητους πρέσβεις «Όποιος δεν κρατάει το λόγο του, πώς λέγεται σε αυτά τα εδάφη».

Αντιπρόεδρος CHP, Οζτούντς: «Ο Ερντογάν μιλάει για σταθερότητα και οι άνθρωποι πεινάνε»

Μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι ΑΝΚΑ, ο Αλί Οζτούντς σχολίζε: «Οι άνθρωποι πεινάνε, είναι εξαθλιωμένοι, ο Ερντογάν μιλάει σταθερότητα. Καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία αυξάνεται κι αυξάνεται, ο Ερντογάν εξακολουθεί να μιλάει για σταθερότητα. Έχει φτάσει τις 10 TL το δολάριο κι ο Ερντογάν εξακολουθεί να μιλάει για σταθερότητα».

Μπαμπατζάν: Ο Ερντογάν πήρε το τιμόνι κι η χώρα ετοιμάζεται να πέσει στο γκρεμό

Ο Πρόεδρος του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA), Αλί Μπαμπατζάν μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι η χώρα οδηγείται στον γκρεμό με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

«(Ο Ερντογάν) πήρε το τιμόνι κι όλη η χώρα οδηγείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον γκρεμό», είπε ενώ χαρακτηριστικά πρόσθεσε: «Με λόγια το πλοίο δεν προχωράει».

Επικρίνοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο Μπαμπατζάν αντέδρασε στο ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων.

«Ανακοινώθηκε η απόφαση και η τουρκική λίρα βυθίστηκε στα τάρταρα. Με άλλα λόγια, όλοι από τον μπακάλη μέχρι το μανάβη, από τον εργάτη μέχρι το φοιτητή όλοι φτωχαίνουν ξανά και ξανά. Κι όλα αυτά για ένα ινάτι. Εξαιτίας μιας λανθασμένης θέσης που επιβάλλεται ολόκληρη η χώρα έγινε φτωχότερη».

Μαχίρ Ουνάλ: «Η τελική δοκιμασία του AKP θα είναι με τον εαυτό του»

Και την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Μαχίρ Ουνάλ, σε μία αποστροφή του λόγου του «ομολόγησε» σε ομιλία του ότι «η τελική δοκιμασία του AKP θα είναι με τον ίδιο τον εαυτό του. Αυτή τη στιγμή δίνουμε τις τελευταίες εξετάσεις», επιβεβαιώνοντας έτσι τις εντάσεις και τις συγκρούσεις εντός κυβέρνησης για τις πολιτικές Ερντογάν.

Πανάκριβα πληρώνει ο τουρκικός λαός την ασφάλεια του προέδρου του

Ο προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2021 προέβλεπε 142 εκατομμύρια λίρες ή 14 εκατ. ευρώ για την προστασία του προέδρου της Τουρκίας, αλλά δαπάνησε πάνω από 151 εκατομμύρια λίρες (περίπου 15 εκατ. ευρώ) μόνο τους πρώτους 6 μήνες του έτους.

Ο φετινός προϋπολογισμός για την προστασία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προβλέπει περισσότερα από 184 εκατομμύρια λίρες (περίπου 18 εκατ. ευρώ) για το 2022.

Ολόκληρος ο προϋπολογισμός ασφαλείας για την προστασία της τουρκικής βουλής και των βουλευτών της ήταν το 2021 μόλις 73 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (7 εκατ. ευρώ), ενώ στο νέο προϋπολογισμό για το 2022 προβλέπονται 95 εκατομμύρια λίρες (10 εκατ. ευρώ).

Το μικρό μέγεθος του κοινοβουλευτικού προϋπολογισμού για την ασφάλεια σε σύγκριση με την προστασία του προέδρου αποκτά μία πρόσθετη σημασία μετά από μια σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα