Ο επιστήμονας που προσπαθεί να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο

Ο Ron Mallet είναι ένας αστροφυσικός που θέλει να ταξιδέψει στον χρόνο αν και γνωρίζει ότι όλες οι θεωρίες και οι επιστημονικές μελέτες δεν το επιτρέπουν. Αφιερώνει πολλά χρόνια της ζωής του έτσι ώστε να αποδείξει ότι το ταξίδι στον χρόνο είναι εφικτό.

Ο Mallet αναφέρει «Το παρελθόν, είναι μια ξένη χώρα. Και μερικές φορές είναι μια άλλη χώρα που λαχταρούμε να επισκεφτούμε. Δεν μπορούμε, φυσικά. Ενώ τα πραγματικά ταξίδια περιορίζονται μόνο από το πόσα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε , το ταξίδι στις εποχές που έχουν περάσει περιορίζεται από τους ψυχρούς, σκληρούς νόμους της φυσικής.

Οι

εφευρέτες των ταινιών όπως ο Doc Brown του "Back to the Future" είναι μερικοί επιστήμονες που προσπαθούν αυτή τη στιγμή να πραγματοποιήσουν το όνειρο να γυρίσουν το ρολόι πίσω για να ταξιδέψουν στον τελικό προορισμό.

Μεταξύ αυτών είναι ο Ron Mallett, ένας αστροφυσικός που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στην ιδέα ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό. Έχει καταλήξει στις επιστημονικές εξισώσεις και αρχές βάσει των οποίων λέει ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μηχανή του χρόνου.

Αν και αναγνωρίζει ότι οι θεωρίες και τα σχέδιά του είναι απίθανο να επιτρέπουν ταξίδια στο χρόνο στη ζωή του, εδώ και χρόνια εργάζεται παράλληλα με μια σεβαστή ακαδημαϊκή καριέρα για να εκπληρώσει το όνειρό του να επιστρέψει στο χρόνο για να δει ξανά τον αγαπημένο του πατέρα.

Ο Mallett ήταν 10 ετών όταν ο πατέρας του πέθανε ξαφνικά, από καρδιακή προσβολή, ένα γεγονός που ο επιστήμονας λέει ότι άλλαξε για πάντα τον δρόμο της ζωής του.

«Για μένα, ο ήλιος ανέβηκε και έπεσε πάνω του, ήταν απλώς το κέντρο των πραγμάτων», λέει , «Ακόμα και σήμερα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει ακόμα μια μη πραγματικότητα για μένα».

Ο πατέρας του Mallett, μετάφερε στον γιο του την αγάπη για το διάβασμα και ενθάρρυνε το πάθος του για την επιστήμη. Περίπου ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του ο Mallett έπεσε πάνω σε μια εικονογραφημένη έκδοση του κλασικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας "Η μηχανή του χρόνου" και ανέφερε ότι «Το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή μου».

Ο Mallett είναι καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Έχει περάσει την καριέρα του ερευνώντας τις μαύρες τρύπες και τη γενική σχετικότητα - τις θεωρίες του χώρου, του χρόνου και της βαρύτητας που διερεύνησε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ο Mallett έχει επίσης θεωρητικοποιήσει για τα ταξίδια στο χρόνο, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεκίνησε το δικό του προσωπικό ταξίδι: μια σύνθετη και συχνά αμφιλεγόμενη αναζήτηση για την κατασκευή μιας μηχανής ικανής να επισκεφτεί το παρελθόν.

Είναι ακόμα πολύ μακριά από τον προορισμό του - κάποιοι θα υποστήριζαν ότι δεν θα φτάσει ποτέ εκεί - αλλά το ταξίδι του δημιουργεί μια συγκλονιστική ιστορία που βασίζεται στη δύναμη της αγάπης, τη δύναμη των παιδικών ονείρων και την ανθρώπινη επιθυμία να ελέγξει το πεπρωμένο, ένα άγνωστο σύμπαν.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα