Ο επίλογος της τραγωδίας του "ήρωα του Μονάχου"

Στις 17.30 θα γίνει με δαπάνες του ελληνικού κράτους στον Άρατο Ροδόπης η κηδεία του 19χρονου Έλληνα Χουσεΐν Νταϊτσίκ που έχασε τη ζωή του στην αιματηρή ένοπλη επίθεση στο Μόναχο την περασμένη Παρασκευή. Στην νεκρώσιμη ακολουθία θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αλλά και οι βουλευτές της περιοχής.

Ο 19χρονος με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης, γεννήθηκε

στη Γερμανία όπου ζούσε με τους γονείς του, την αδελφή του και τον αδελφό του. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δέχτηκε δύο σφαίρες στην προσπάθειά του να προστατεύσει την αδελφή του την οποία και έσπρωξε μακριά από την εμβέλεια των πυρών του δράστη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος είχε υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς πριν από 6 χρόνια, δεν άντεξε την είδηση της δολοφονίας του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, ο οποίος είχε δουλέψει στο παρελθόν με τον πατέρα του Χουσεΐν, κάνει λόγο για μια πολύ καλή οικογένεια, η οποία ξενιτεύτηκε στη Δυτική Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όπου και γεννήθηκαν τα τρίδυμα παιδιά τους, αλλά επέστρεφε τακτικά στον τόπο καταγωγής της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα