Ο Χαρίρι αποδέχθηκε την πρόταση Μακρόν - Μεταβαίνει Γαλλία

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι "αποδέχτηκε την πρόταση" που τού έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να μεταβεί στη Γαλλία, αλλά η ημερομηνία της άφιξής του στη χώρα εξαρτάται από τον ίδιο, δήλωσε σήμερα από το Ριάντ ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Ο ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πληροφορήθηκε την εξέλιξη αυτή, όπως διευκρίνισε σε δημοσιογράφους του AFP ο Γάλλος υπουργός

Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, την ώρα που οι Αρχές του Λιβάνου κατηγορούν το Ριάντ ότι κρατάει τον Χαρίρι χωρίς τη θέλησή του.

Οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Μόσχα

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί αύριο στη Μόσχα με τον λιβανέζο ομόλογό του Γκεμπράν Μπασίλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι παραιτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου με βιντεοσκοπημένη εμφάνισή του από το Ριάντ βυθίζοντας έτσι τη χώρα σε πολιτική κρίση. Έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του. Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε ότι θα πρέπει να του υποβάλλει την παραίτησή του ο ίδιος ο Χαρίρι και κατηγόρησε το Ριάντ ότι τον κρατάει παρά την θέλησή του.

Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται ο γάλλος ΥΠΕΞ Λε Ντριάν, ενώ ο πρόεδρος Μακρόν προσκάλεσε τον Χαρίρι να μεταβεί στο Παρίσι και σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, ο Χαρίρι αποδέχτηκε την πρόταση και θα αναχωρήσει από το Ριάντ για το Παρίσι εντός 48ώρου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βηρυτό για να υποβάλλει επισήμως την παραίτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα