Ο Μπαντία δεν τόλμησε, «αντέγραψε» και (μοιραία) έχασε!

«Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Αυτή ήταν η κυρίαρχη σκέψη και αίσθηση όσων παρακολούθησαν την ΑΕΚ στο πρώτο της παιχνίδι με τον Νταβίντ Μπαντία στον πάγκο.

Με μια εβδομάδα προπονήσεων υπό τον 47χρονο τεχνικό λιγοστοί περίμεναν κοσμογονικές αλλαγές, ουδείς όμως ανέμενε ότι ο Καταλανός δεν θα τολμούσε να διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο από τον (συμπατριώτη) προκάτοχό του.

Αν ο Μπαντία δεν υπήρχε ως φυσική παρουσία στο «Στέλιος Κυριακίδης» και αν δεν τον απαθανάτιζε ο τηλεοπτικός

και ο φωτογραφικός φακός, πολύ εύκολα θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως οι Λαρνακείς συνεχίζουν υπό τον Νταβίντ Καταλά.

Η στελέχωση της ενδεκάδας, ο τακτικός σχηματισμός, ο αγωνιστικός προσανατολισμός, οι αλλαγές -όλα πανομοιότυπα. Μοιραία, ίδιο ήταν και το αποτέλεσμα. 0-2 (όπως και στο «Τσίρειο» κόντρα στον Άρη), τρίτη ήττα στη σειρά (για πρώτη φορά στη σεζόν) και τέταρτη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, στις οποίες οι «κιτρινοπράσινοι» δεν έχουν κρατήσει ούτε μια φορά το μηδέν.

Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, είναι σημαντικό να μη χάνεις. Μετάφραση: όταν δεν μπορείς να σκοράρεις, είναι σημαντικό να μη δέχεσαι γκολ. Όταν αδυνατείς να κρατήσεις το μηδέν, τότε κάθε «αφλογιστία» σου ισοδυναμεί με ήττα. Και η ΑΕΚ έχει μείνει πέντε φορές «άσφαιρη» στις περασμένες οκτώ αγωνιστικές…

Στο «Στέλιος Κυριακίδης» η ΑΕΚ πιστώθηκε ίδιο αριθμό τελικών με την Πάφο (9). Η ειδοποιός διαφορά; Οι Λαρνακείς έστειλαν τρεις στον στόχο, οι γηπεδούχοι οκτώ. Περισσότερες τελικές στο στόχο, περισσότερες πιθανότητες για γκολ.

Είναι η στατιστική που πρέπει να αντιστραφεί, καθώς πλέον όσο πιθανή είναι η κατάκτηση του νταμπλ άλλο τόσο είναι και η μη εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Για να αποφευχθεί το απευκταίο, ο Μπαντία είναι υποχρεωμένος να αποδείξει ότι έχει κάτι διαφορετικό να δώσει απ’ ό,τι ο Καταλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα